Απευθύνομαι στην ηγεσία της WFTU

Σύντροφοι.

Μόλις έλαβα, από την Ουρουγουάη, μια αφίσα (η οποία επισυνάπτεται στο μήνυμα) που δημοσιεύτηκε από το σωματείο PIT-CNT.

Με εξέπληξε, και με πολύ αρνητικό τρόπο, που το λογότυπο του FSM χρησιμοποιήθηκε για να εκφράσει απόψεις εντελώς αντίθετες με αυτές του FSM, με αυτές που εγκρίθηκαν από τα Συνέδριά μας.

Το σωματείο PIT-CNT έχει το δικαίωμα (αν συνεχίσει να απομακρύνεται από τις θέσεις υπεράσπισης της εργατικής τάξης) να ευθυγραμμιστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Σιωνιστές ιμπεριαλιστές, που θέλουν να σπείρουν σύγχυση (βοηθώντας την αγωνιστική ιδεολογία του καπιταλισμού ) τοποθετώντας το Κράτος ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ του Ισραήλ στο ίδιο επίπεδο με τον καταπιεσμένο λαό της Παλαιστίνης. Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό, αναγνωρίζεται ακόμη και από μέρος της παγκόσμιας σοσιαλδημοκρατίας, ενώ ο παλαιστινιακός λαός αγωνίζεται (και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει) ενάντια στην καταπίεση των γενοκτονιών και τρομοκρατών ηγετών του Ισραήλ.

Ένα δικαίωμα που, όταν ασκείται, καταδεικνύει ότι οι ηγέτες του PIT-CNT διατηρούν τις σοσιαλδημοκρατικές θέσεις που επαληθεύω άμεσα κάθε φορά που, ως αρχηγός της WFTU, επισκέπτομαι την Ουρουγουάη.

Αυτό που δεν έχει το δικαίωμα να κάνει το σωματείο PIT-CNT είναι να προτείνει ότι η θέση του, επιμένω, των ηγετών του, είναι αυτή του FSM. ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ FSM στην αφίσα τους.

Δεν μπορώ να αποδείξω ότι το σωματείο HISTADRUT, η Σιωνιστική ένωση του Ισραήλ, χρηματοδοτεί τους ηγέτες του PIT-CNT, αλλά ενεργούν σαν να είναι αυτός που τους χρηματοδοτεί. Η αλήθεια είναι ότι το PIT-CNT διατηρεί καλές σχέσεις με την HISTADRUP και ποτέ δεν έχει επικρίνει αυτήν την ένωση, συνένοχο στις γενοκτονικές ενέργειες της ισραηλινής κυβέρνησης. Πολλοί ηγέτες του HISTADRUT υπήρξαν ηγέτες σιωνιστικών κυβερνήσεων.

Ελπίζω η διοίκηση του FSM να ζητήσει από το σωματείο PIT-CNT να αφαιρέσει τον αναγραμματισμό του FSM από την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αφίσα του.

Αυτή η στάση, από την πλευρά των ηγετών του PIT-CNT, είναι εντελώς απαράδεκτη από συνδικαλιστική άποψη, από τη σκοπιά των ταξικών θέσεων της WFTU, η οποία οργανώνει την εργατική τάξη για να πολεμήσει ενάντια στον καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό- Σιωνισμός.

Ένας ταξικός και διεθνιστικός συνδικαλιστικός χαιρετισμός.

Quim Boix

Secretario General de la UIS (Unión Internacional de Sindicatos) de Pensionistas y Jubilados (PyJ) de la FSM

Responsable de la FSM en el Estado Español (excepto País Vasco)

http://www.wftucentral.org/?language=es

http://www.pensionistas.info/web/es

0034   609547814 (con WhatsApp)

Código de identificación en Skype: quim.boix