Castellón de la Plana (provincia del País Valencià) da pleno apoyo a la Huelga General del 30 de enero en Euskadi (no han tenido más remedio que sumarse los de CCOO)

En suport a la Vaga General del 30 de gener d’Euskal Herria
Treball, vida i pensions dignes!
Des de fa anys les treballadores i treballadors cada dia cobrem menys, tenim contractes més curts i insegurs que empitjoren la nostra vida. A moltes de nosaltres ens costa cada vegada més arribar a final de mes a causa de l’augment del preu dels aliments, l’habitatge, el transport, la factura de la llum, l’aigua, les taxes universitàries, etc. El capitalisme és cada dia més agressiu: la riquesa és acumulada per uns pocs mentre a la majoria ens condemnen a la precarietat en tots els àmbits de la nostra vida.
A més a més, vivim sota una repressió social que també ens hi afecta. La llei mordassa, les reformes laborals, la llei d’estrangeria, l’article 135 de la Cosntitució, la repressió a les activistes socials i a les persones sindicalistes o la recent aplicació del 155 a Catalunya en són alguns exemples de la situació en que vivim.
Per tot això, considerem que és molt important que articulem una resposta del conjunt del moviment sindical. des dels nostres centres i llocs de treball, ja que és on patim directament la nostra explotació. Perquè sabem que la lluita per la transformació de la societat i per acabar amb les desigualtat socials i de gènere no es pot aturar a les portes dels centres de treball, apostem per treballar per la confluència del sindicalisme de classe combatiu i reivindicatiu perquè siga una eina útil en la defensa de la classe treballadora.
És par això que saludem i donem suport a la convocatòria de Vaga General per al 30 de gener d’Euskal Herria convocada, de manera unitària, pels sindicats ELA, LAB, ESK, STEILAS, ETXALDE, EHNE, HIRU i CNT i nombroses organitzacions socials, per reivindicar “TREBALL, VIDA I PENSIONS DIGNES”. Nosaltres compartim les reivindicacions de la convocatòria que tenen se centren en la millora de les condicions laborals i de vida de les treballadores i treballadors i de les persones pensionistes i en combatre la precarietat i la desigualtat laboral i social fruit de les polítiques neoliberals implementades en els últims anys.
Per fer-ho possible, treballarem per aconseguir la derogació de les reformes laborals i de les pensions vigents, i la implementació d’una agenda social i laboral que millore la qualitat de l’ocupació, els drets i prestacions socials i les pensions públiques; perquè, com les organitzacions convocants de la Vaga General del 30 de gener, també volem construir un altre model socioproductiu, posant la vida al centre i donant prioritat a la sostenibilitat de les cures i del planeta. Unes mesures que han de ser prioritàries i urgents; raó per la qual, i per posar fre a la precarització de les condicions de treball i de vida, és necessària la mobilització de les treballadores i treballadors i del conjunt de la societat, com faran les nostres companyes i companys del País Basc i, també nosaltres amb la convocatòria d’una CONCENTRACIÓ el proper 30 de gener, a les 19 hores, a la Plaça Major de Castelló, on reivindicarem per damunt de tot les nostres demandes fonamentls, a saber: que les pensions siguen DIGNES I SUFICIENTS, incloses en la seua totalitat com una partida dels PRESUPOSTOS GENERALS DE L’ESTAT i que la CONSTITUCIÓ ESPANYOLA asegure LA SEUA GARANTÍA I BLINDATGE per que MAI EN EL FUTUR SIGUEN EMPIJORADES.
Governe qui governe, les pensions es defensen!

Tags: 
Continent: