SOLIDARITAT INTERNACIONAL de la Unió Internacional de Sindicats de Pensionistes i Jubilats – UIS de la FSM (Federació Sindical Mundial) AMB LA CLASSE OBRERA DE FRANÇA

SOLIDARITAT INTERNACIONAL

de la Unió Internacional de Sindicats de Pensionistes i Jubilats – UIS de la FSM (Federació Sindical Mundial)

AMB LA CLASSE OBRERA DE FRANÇA

 

 

Des de la UIS - Unió Internacional de Sindicats, de la Federació Sindical Mundial – FSM, manifestem la nostra total i enèrgica condemna dels criminals atemptats realitzats a París el passat 13 de novembre.

Expressem la nostra solidaritat amb les víctimes i amb les seues famílies, així com amb la classe obrera i el poble francès.

Aquestes accions criminals són un episodi més en l'escenari mundial de la violència que genera l'imperialisme internacional en la seua voluntat de controlar les riqueses del planeta.

Per a això usa la guerra, al igual que la usaren els colonitzadors fa centenars d'anys. La mateixa criminalitat (disfressada igualment amb teòrics nobles objectius) amb idèntic objectiu, espoliar els pobles que tenen riqueses útils per als que ostenten antidemocràticament el poder.

La Primera i Segona Guerra Mundial, aquesta darrera viscuda pels més veterans dirigents de la nostra UIS, també li serviren al capitalisme per “reordenar” el seu control de l'economia mundial. El que realment pateixen els resultats de totes les guerres són la classe obrera i els pobles.

El president de França, Hollande, com a socialdemòcrata i dirigent imperialista, i com a resposta aparent (ja que porten 5 anys atacant Síria), ha incrementat de nou el llançament de bombes sobre el poble siri. L'imperialisme dona així un pas més cap a el que pot acabar com una 3a Guerra Mundial. Guerra desigual en la que uns usaran els exèrcits dels estats, i els altres la resistència, la resposta esporàdica, com en altres etapes s'usaren les guerrilles. Una vegada més, en la història de la Humanitat, s'usen les religions per fanatitzar els “guerrers”.

Ni uns ni altres defenen la voluntat de la classe obrera ni dels pobles que desitgen i necessiten la pau. Una pau sense explotats ni explotadors. Una pau que només serà possible quan acabem amb el capitalisme depredador i amb el seu braç armat, l'OTAN imperialista.

A més tots aquests episodis seran utilitzats per la burgesia, com actual classe governant en la majoria de països del planeta, per donar noves passes en la onsolidació de les seues formes dictatorials i neofeixistes de governar, que usen per controlar la classe obrera que, malgrat això, acabarà treient-los del poder.

Els governs imperialistes dels EEUU, la UE, i, especialment el propi govern francès, han finançat i armat les forces islamistes reaccionàries des de fa anys, en el seu intent de desestabilitzar la zona d'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica, i així poder situar a governs afins en la regió, que els faciliten l'espoli de les riqueses de cada zona. Ara és el gas i el petroli descoberts recentment a Síria, el que els atreu cap allà.

Les conseqüències d'aquesta i d'altres agressions imperialistes es veu a diari: milers de morts a Síria i altres països; fàbriques, infraestructures i hospitals destruïts per l'OTAN (com recentment el de Metges sense Fronteres a l'Afganistan); i milers de migrants refugiats, davant els quals s'aixequen els injustos murs de l'Europa fortalesa.

Fem una crida a la classe obrera de França, i a la classe obrera internacional, a no deixar-se manipular i enganyar en aquesta situació, i a no actuar com a comparses legitimadores d'aquells que estan darrere d'aquestes accions. Aquests actes de terrorisme pretenen manipular la consciència de la classe obrera i dels sectors populars per espentar-los a recolzar accions contràries als seus interessos. Mentre els dirigents imperialistes planifiquen des dels seus còmodes despatxos les guerres, la classe obrera i els pobles pateixen les morts, i actuen de comparses si no estan coordinats per organitzacions anticapitalistes.

Els treballadors i els pobles han d'avançar en la lluita contra les guerres i agressions imperialistes.

La classe obrera i els pobles han d'organitzar la seua lluita diària per acabar amb el capitalisme, condició imprescindible per tal que desaparega l'OTAN i l'imperialisme.

Només així els pobles seran sobirans i la classe obrera (única productora de riquesa) podrà decidir el futur camí pacífic de la Humanitat.

 

Barcelona – Països Catalans - estat espanyol, a 16 de novembre de 2.015

                             

 

Quim Boix

Secretari General de la UIS (Unió Internacional de Sindicats) de Pensionistes i Jubilats (PyJ) de la FSM (Federació Sindical Mundial)

http://www.wftucentral.org/?language=es

http://www.pensionistas.info/web/es