Γενική Γραμματεία

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΤUI ΤΗΣ WFTU ΣΤΗΝ CALCUTA- Παρέμβαση της TUI των PyJ

Σύντροφοι.
Κατ’ αρχήν ένα χαιρετισμό εξ ονόματος της οργάνωσης των πιο παλαιών συνδικαλιστών της WFTU, οι οποίοι, ως ομάδα, αγωνιζόμαστε για πολλά χρόνια ενάντια στην καταπίεση του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού.
Επίσης, έναν χαιρετισμό με τις ευχαριστίες μας στους αμφιτριόνες μας από την Ινδία που μας υποδέχονται, αυτή τη φορά στην Καλκούτα.
Τρίτον, τις ευχαριστίες μας στη Γραμματεία της WFTU για την πραγματοποίηση αυτής της συνέλευσης. Για εμάς,  μίας από τις σημαντικότερες ετήσιες συναντήσεις της WFTU, αν και η χρησιμότητά της θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η σύσκεψη, από τα συμπεράσματα που συνάγουμε και τον τρόπο με τον οποίο υλοποιούνται.
Ως βετεράνοι συνδικαλιστές, οι οποίοι συμμετείχαν σε χιλιάδες συναντήσεις, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο τύποι συναντήσεων: του καθορισμού του περιεχομένου και της οργάνωσης του έργου μας. Η σύγχυση τους είναι ένα μεγάλο λάθος, χάσιμο χρόνου και πόρων που δεν μπορούμε να αντέξουμε, επειδή οι αποτυχίες μας ωφελούν μόνο τον ταξικό μας εχθρό.
Το τελευταίο 17ο  Συνέδριο της WFTU έχει ήδη καθορίσει και εγκρίνει το περιεχόμενο του αγώνα της WFTU. Δεν είναι χρήσιμο εδώ να τα επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά, θα μας υπενθυμίσει απλώς αυτά που ήδη γνωρίζουμε. Παρακαλούμε μην κάνετε την παρέμβασή σας μια απλή περίληψη των όσων ειπώθηκαν στο 17ο  Συνέδριο της WFTU.
Αυτό που χρειαζόμαστε σε αυτή τη συνάντηση είναι να βελτιώσουμε τον αντίκτυπό μας ως ΤUI στην ικανότητα να οργανώσουμε και να κινητοποιήσουμε τους ενεργούς εργαζόμενους και τους ήδη συνταξιούχους εργαζομένους.
Η ΤUI μας είναι η μόνη που οργανώνει τους μη εν ενεργεία εργαζομένους, από τις 10 που αποτελούν την WFTU, αν και η άλλες 9 θα έπρεπε να φροντίζουν όταν οι εργαζόμενοι γίνονται  συνταξιούχοι και επιδοματούχοι, να μην σταματούν να οργανώνονται (σε αυτό η ΤUI μας έχει σημαντικές εμπειρίες που θα συνοψίσω αργότερα).
Για να κάνουμε την παρέμβαση που θεωρούμε πιο χρήσιμη ως ΤUI, και μετά τη συμφωνία για το περιεχόμενο αυτής της ομιλίας με τη συλλογική ηγεσία, που εξελέγη στο Πρώτο Συνέδριο μας, θα χωρίσω την παρουσίασή μου σε δύο μέρη: 1) Ενημέρωση για την πραγματικότητα μας, με το έργο που έχουμε ήδη κάνει και τις προτάσεις που έχουμε, προσαρμοσμένες στο περιβάλλον στο οποίο ενεργούμε. και 2) Τις προτάσεις μας για βελτίωση του έργου της ΤUI στο πλαίσιο της WFTU.
Η δουλειά μας ως ΤUI των PyJ.-
Σύντροφοι.
Διοργανώνουμε τη μεγαλύτερη ομάδα που μπορεί να οργανώσει η WFTU, ανθρώπους που έχουν τελειώσει την επαγγελματική ζωή και που μπορούν ακόμα να ζήσουν από 10 έως 40 χρόνια χωρίς να βασίζονται σε κάποιον εκμεταλλευτή επιχειρηματία. Η υγεία κάνει βήματα  ως προς την ικανότητά της να παρατείνει την ανθρώπινη ζωή με τις ελάχιστες αξιοπρεπείς συνθήκες. Μόνο σε αυτή τη δήλωση συμφωνούμε με το ΔΝΤ που σε αυτό βρίσκει το κεντρικό επιχείρημα για να προωθήσει, με τη μεγάλη βοήθεια του CSI και του συνόλου των κίτρινων συνδικάτων, την  καθυστέρηση  της  ηλικίας  συνταξιοδότησης και τη μείωση του ποσού που εισπράττεται ως σύνταξη.
Στην πραγματικότητα, το ΔΝΤ, ως η ύψιστη έκφραση των πολυεθνικών, θέλει μόνο να εκμεταλλευτεί την εργατική τάξη περισσότερα χρόνια και να προωθήσει νέες επιχειρήσεις για τους λίγους, ενισχύοντας τα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία. Στις επιχειρήσεις αυτές το βοηθά επίσης η CSI που υποστήριξε τον Πινοσέτ στη ιδιωτικοποίηση των συντάξεων, δημιουργώντας τις  AFP (Διοικήσεις Συνταξιοδοτικών Ταμείων) που  αντέγραψαν άλλες χώρες και που τώρα πολεμούμε εμείς οι PyJ, ειδικά αυτοί όλης της Αμερικής, με ένα εκατομμύριο Χιλιανούς στους δρόμους σε δύο περιπτώσεις έως τώρα.
Οι PyJ είμαστε ήδη, και οι αριθμοί αυτοί αυξάνονται κάθε χρόνο, σχεδόν το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 30% των ανθρώπων με δικαίωμα ψήφου. Η οργάνωση αυτών των ανθρώπων, δίνοντάς τους ή ενισχύοντας την ταξική τους συνείδηση, είναι ένας πολύ σημαντικός τρόπος  αγώνα εναντίον του καπιταλισμού. Ακόμη και σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των  PyJ  είτε δεν ψηφίζουν είτε ψηφίζουν υπέρ των καπιταλιστικών επιλογών. Η WFTU δεν θα πεί ποτέ σε ποιά οργάνωση ή κομματικούς λίκνους  πρέπει να ψηφίσει, αλλά μπορεί και πρέπει να πει ποιον δεν μπορεί να ψηφίσει  ένα μέλος της εργατικής τάξης. Σαν  WFTU πρέπει να κατορθώσουμε, και δεν είναι εύκολο ως στόχος, ώστε κανένας υπάλληλος ή συνταξιούχος να μην ψηφίζει εναντίον του ταξικού εχθρού.
Με το στόχο αυτό, ο οποίος συνδέεται στενά με τον κεντρικό στόχο της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των PyJ, η WFTU δημιούργησε, στο 16ο συνέδριο της (Απρίλιος 2011, Αθήνα, Ελλάδα) την  TUI των PyJ. Προκειμένου να αγωνιστούμε για μια ζωή αξιοπρεπή  των PyJ, κάναμε στη Βαρκελώνη (προς το παρόν ισπανικό κράτος) το Πρώτο Συνέδριο της ΤUI μας, τον Φεβρουάριο του 2014. Μετά κάναμε τις Περιφερειακές Συνδιασκέψεις στην Αμερική (Quito, Ισημερινός, 30/09/15), την Ευρώπη (Δανία, 20/07/16), την Αφρική (Ντακάρ, Σενεγάλη, 16/11/16) και την Ασία (Νεπάλ, 3 -12-16), και την επόμενη 26η Οκτωβρίου θα κάνουμε στην Τύνιδα την  Πρώτη Διάσκεψη Ταξικών Οργανώσεων των PyJ  των αραβικών χωρών. Διάσκεψη,στην οποία εσείς και η ηγεσία της WFTU μπορείτε  να βοηθήσετε να είναι επιτυχής.
Έτσι αυτό που τώρα που πρέπει να καταφέρουμε είναι ότι οι εκλεγμένες ομάδες διοίκησης  στο Συνέδριο και τις Διασκέψεις να μην είναι  ένα σύνολο συνδικαλιστών με μία ακόμη  συνδικαλιστική ευθύνη (προστιθέμενη σε εκείνες που ήδη έχουν), που θα χρησιμεύσει για το θεαθείναι , αλλά ένα έργο που εκτελούν με την  κορυφαία δυνατή απόδοση.
Προς το παρόν έχουμε πολλή δουλειά, έτσι ώστε αυτά που μόλις είπα να γίνουν πραγματικότητα, μόνο στην Αμερική αρχίζουμε να το πετυχαίνουμε.
Σαν TUI των PyJ αγωνιζόμαστε  για μια αξιοπρεπή ζωή που συνοψίζεται  με  τους ίδιους  5  όρους που καθόρισε η διοίκηση της WFTU για τον εορτασμό στις 3 Οκτωβρίου, της επετείου της ίδρυσης μας: 1) πόσιμο νερό  2) υγιεινή τροφή  3) κατοικήσιμη οικία  4) γενική, δημόσια, ελεύθερη και ποιοτική υγεία  και 5) εκπαίδευση, πολιτισμό και ελεύθερο χρόνο,  ποιοτικά, δημόσια και δωρεάν, καθώς και  εγγύς  μεταφορά ώστε να είναι επιτρεπτό να τα απολαμβάνουμε.
Η ομάδα των PyJ, είναι η ομάδα των ανθρώπων που λιγότερο επιτυγχάνει τις πέντε αυτές συνθήκες στην παγκοσμιότητα του Πλανήτη.
Για να αλλάξουμε αυτή την πραγματικότητα, εκτός από τους αγώνες σε κάθε χώρα, διοργανώσαμε κάθε 1η Οκτωβρίου μια Ετήσια Ημερίδα Διεθνιστικού Αγώνα. Φέτος πραγματοποιήσαμε τη δεύτερη παγκόσμια δράση ως ΤUI (ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ), με μεγαλύτερη επιτυχία και έκταση σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Και αυτή η αύξουσα γραμμή ελπίζουμε να συνεχιστεί, γι’ αυτό εργαζόμαστε συνδικαλιστικά.
Προηγουμένως ανακοίνωσα ότι θα ενημέρωνα  για το  πώς να εργαστούμε συνδικαλιστικά, ώστε να μην χάνονται μέλη τη στιγμή της μετάβασής τους από ενεργοί εργαζόμενοι σε συνταξιούχους. Απλά πρέπει να:
1ο ) να ενημερώνουμε τους ενεργούς εργαζόμενους οι οποίοι κανονικά δεν ενδιαφέρονται για τη συνταξιοδότησή τους μέχρι λίγα χρόνια πριν να την απολαύσουν. Η εμπειρία της Ομοσπονδίας Χημικών του CGT της Γαλλίας είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αφού εδώ και χρόνια υπάρχουν ανταλλαγές μεταξύ ενεργών εργαζομένων και συνταξιούχων εργαζομένων.
2ο ) να συμπεριλάβουμε μέσα στις απαιτήσεις των ενεργών εργαζομένων εκείνες τις ιδιαίτερες των συνταξιούχων.
3ο ) να συμμετάσχουν τόσο οι ενεργοί όσο και συνταξιούχοι στις δράσεις και τους αγώνες της άλλης ομάδας για να τις ενισχύσουν και να ανταλλάξουν εμπειρίες.
Μόνο έτσι η αλλαγή, από τον εργαζόμενο που εκμεταλλεύεται ένας επιχειρηματίας σε εργαζόμενο που λαμβάνει σύνταξη,  θα μπορεί να γίνει χωρίς απώλεια της συνέχειας στον αγώνα.
Η εργατική τάξη είναι μια μόνη τάξη που αποτελείται από ανθρώπους που περνούν από τρία στάδια της ζωής, που αναλύονται από την οπτική της ταξικής πάλης: μάθηση, εργασία και συνταξιοδότηση.
Για να ολοκληρώσω αυτό το πρώτο μέρος της παρέμβασης  μου, θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι στις αρχές του έτους 2019 θα διεξαγάγουμε το Δεύτερο Συνέδριο της TUI μας των PyJ, πιθανότατα σε μια αμερικανική χώρα. Από εδώ, σας καλούμε να μας βοηθήσετε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχει έλλειψη εκπροσώπησης στο Συνέδριο οποιασδήποτε από τις ομάδες PyJ που γνωρίζει η WFTU, με ταξικές θέσεις.
Μερικές φορές αυτές οι ομάδες έχουν γεννηθεί σαν ενώσεις, με την απλή επιθυμία να προστατεύσουν τα δικαιώματα των PyJ, αλλά χωρίς δεσμούς με τον συνδικαλιστικό αγώνα  (όπως είναι σήμερα η περίπτωση του αγώνα της NoMasAFP της Χιλής,
αν και προσπαθούμε ήδη να το διορθώσουμε). Ένα άλλο παράδειγμα είναι η COBAP (Βραζιλιάνικη Συνομοσπονδία Συνταξιούχων), η οποία έχει περισσότερα από ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες  μέλη (και κάθε μήνα προστίθενται 3 έως 4.000 νέα). Πριν από ένα μήνα συναντήθηκα μαζί τους, στην έδρα τους στο Σάο Πάολο, παρουσία των 70 καλύτερων ηγετών τους από τα 27 κρατίδια της Βραζιλίας και τους πρότεινα να ενταχθούν στην WFTU. Μια πρόταση που έγινε δεκτή πολύ καλά, τώρα έχουν αρχίσει το στάδιο της εσωτερικής συζήτησης.
Ως ΤUI των PyJ πρέπει να ξέρουμε να προσθέτουμε σε κάθε οργάνωση που, με ταξικά κριτήρια, μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση του όλο και πιο παγκόσμιου αγώνα μας, ότι  τα εναντίον μας μέτρα τα εφαρμόζει και τα διευρύνει το ΔΝΤ σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Τέλος, να σας πω ότι, προκειμένου να εξοικονομήσουμε χρόνο και χρήματα, η ΤUI μας των PyJ αρχίζει να αντικαθιστά τα διεθνή ταξίδια, για συναντήσεις λίγων ηγετών, με τηλεδιασκέψεις  που σήμερα μπορεί να γίνουν δωρεάν μέσω των υπολογιστών που έχουμε ήδη.

Οι προτάσεις μας σε όλες τις ΤUI και στην διοίκηση της WFTU.

Σύντροφοι.

Πιστεύουμε ότι προς το παρόν οι  ΤUI δεν εκπληρώνουμε  τα καθήκοντα που πρέπει να επιτελέσουμε για την ενίσχυση της WFTU. Ακόμη, πολλά συνδικάτα βλέπουν τον αγώνα σε κάθε κράτος ως προτεραιότητα και αφήνουν τον διεθνιστικό αγώνα δεύτερη ή υποδεέστερη  μοίρα.
Δεν αρκεί να δηλώνουμε τον εαυτό μας ως διεθνιστές, πρέπει να ενεργούμε ως τέτοιοι.
Δεν αρκεί να κάνουμε καλά Συνέδρια ή Συνελεύσεις της αντίστοιχης μας ΤUI (μερικές φορές ξοδεύουμε τεράστιους οικονομικούς και χρονικούς πόρους, τους οποίους δεν δαπανάμε για την καταπολέμηση του ταξικού μας εχθρού).
Γνωρίζουμε ότι για την ΤUI μας είναι ευκολότερο από ό, τι για τις άλλες να ορίσει μια ημερομηνία για την παγκόσμια πάλη, η 1η Οκτωβρίου έχει επιλεγεί όπως γνωρίζετε.
Όλες, όμως, επιμένω πως όλες, οι ΤUI έχουν την ικανότητα και τα κίνητρα να ενώσουν σε Ημερίδες  Διεθνιστικού Αγώνα, τις διεκδικίσεις τους  που έως σήμερα παρουσιάζονται ξεχωριστά από χώρα σε χώρα. Ο ταξικός εχθρός μας είναι καλά συντονισμένος σε διεθνές επίπεδο, περισσότερο από όσους προσπαθούν να τον πολεμήσουν.
Πιθανόν είναι ευκολότερο να ξεκινήσει μια Ημερίδα  Διεθνιστικού Αγώνα των εργαζομένων της ίδιας πολυεθνικής. Αυτό δεν θα το προωθήσουν  τα κίτρινα συνδικάτα, που ενδιαφέρονται στο να παραμείνουν οι διαφορές μέσα στην εργατική τάξη ανά χώρα. Υπενθυμίζουμε ότι ο συνδικαλιστικός κιτρινισμός ήδη ψήφίσε στο Πρώτο Συνέδριο του WFTU κατά της καταδίκης της αποικιοκρατίας.
Δεν θα πρέπει να είναι η ΤUI των PyJ αυτή που θα λέει στους άλλους πώς και πότε να οργανώσουν τις Παγκόσμιες Ημερίδες του Διεθνιστικού Αγώνα, αλλά όμως επιμένουμε στην ανάγκη να μην είναι η TUI μας η μοναδική που τις οργανώνει.
Πρέπει να αντιτεθούμε στον  παγκόσμια οργανωμένο εχθρό σαν  καταπιέζουσα τάξη με μια ισχυρή παγκόσμια δράση των εκμεταλλευόμενων, κλάδο με κλάδο της παραγωγής και των υπηρεσιών,ενοποιόντας τους στόχους των ταξικών συνδικάτων σε όλο τον κόσμο (π.χ. με μια διεκδικητική χάρτα που θα χρησιμεύει για όλες τις χώρες: μόνιμες συμβάσεις, ωράριο εργασίας, άδειες, υγεία  και ασφάλεια στην εργασία, επίπεδο των μισθών που σχετίζονται με το κόστος ζωής σε κάθε χώρα, συνδικαλιστικά δικαιώματα, ηλικία συνταξιοδότησης, κατώτατος μισθός, κατώτατη σύνταξη, Κοινωνική Ασφάλιση, δικαιώματα των ανέργων , Περιβάλλον, δικαιώματα των μεταναστών, επαγγελματική και Συνδικαλιστική κατάρτιση κ.λπ.).
Η κεντρική διοίκηση της WFTU μπορεί και πρέπει να βοηθήσει ώστε αυτές τις προτάσεις, που κάνουμε ως βετεράνοι συνδικαλιστές (συνδικαλιστές οι οποίοι οδηγήσαμε εδώ και πολλά χρόνια, τα περιφεριακά και κλαδικά συνδικάτα), να μπορέσουν να κινηθούν προς τα εμπρός.
Αλλά και η κεντρική ηγεσία πρέπει να ενθαρρύνει τα Περιφερειακά Γραφεία της WFCU ώστε εκτός του να είναι  η απλή και σημαντική εκπροσώπηση της οργάνωσης μας σε κάθε γεωγραφική περιοχή, να είναι επίσης ένα οργανωτικό στοιχείο της ταξικής εργατικής και αγροτικής πάλης.
Ως ΤUI των PyJ, έχουμε την κακή εμπειρία, η οποία δεν θα έπρεπε να επαναληφθεί, της μικρής ή καθόλου δράσης των περιφερειακών γραφείων. Λίγοι ήταν αυτοί που βοήθησαν την ΤUI μας. Εννοώ μόνο και απλά την ελάχιστη βοήθεια για να κληθούν τα συνδικάτα στις αντίστοιχες περιοχές τους. Εάν δεν γνωρίζουμε πώς να βοηθήσουμε την ανάπτυξη και τη διάρθρωση των οργανώσεων της WFTU, δεν εκπληρώνουμε τους στόχους που λέμε ότι υπερασπίζουμε. Δεν χρησιμεύει σε τίποτα το να θυμίζουμε επανειλημμένα αυτούς τους στόχους αν δεν δουλεύουμε πραγματικά για να τους πετύχουμε.

Για να ολοκληρώσουμε τις προτάσεις μας, θέλουμε να προτείνουμε τη δημιουργία κάποιων νέων ΤUI. Αυτή της κλωστοϋφαντουργίας αναφέρθηκε ήδη στο 17ο Συνέδριο της WFCU, γι’ αυτό προτείνουμε άλλες , όπως: Γραφικών Τεχνών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Υπολογιστών, Καθαρισμού & Φροντίδας Ατόμων, Εμπορίου, όλους εκείνους τους τομείς ή τους τομείς κλειδιά, ή τους σημαντικούς, για την σημερινή λειτουργία του καπιταλισμού που θέλουμε να νικήσουμε. Είναι αλήθεια ότι μερικοί από τους τομείς που μόλις ανέφερα, υπάρχουν ήδη (αν και μερικές φορές μόνο εν μέρει) οργανωμένοι σε μία από τις υπάρχουσες ΤUI, αλλά πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να αναπτυχθούν πολύ περισσότερο, και να βοηθήσουν περισσότερο στην ταξική πάλη, αν λειτουργούσαν ανεξάρτητα.
Σας ευχαριστώ, που με ακούσατε σύντροφοι.
Quim Boix
Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Συνδικάτων (ΤUI) Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (PyJ) της WFTU
http://www.pensionistas.info/ web/e

Ficheros adjuntos: 

Αύγουστος 2016 -Γενάρης 2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ αριθ. 14,

Γενική Γραμματεία, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ αριθ. 14,
Αύγουστος 2016 -Γενάρης 2017

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ:

Σύντροφοι  κάνω έναν απολογισμό πεπραγμένων από την ανακοίνωση αριθ. 13:
 
Α) ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ (Γ.Γ) .-

1. Προετοιμασία της παρουσίας της ΤUI μας PyJ στην17η Διάσκεψη της ΠΣΟ. Σύνταξη της πραγματοποιθείσας παρέμβασης εκεί, μετάφραση σε διάφορες γλώσσες, διάδοση για συλλογή απόψεων και διανομή σε περισσότερα από 200 αντίτυπα στο Ντέρμπαν, στην ολομέλεια της Διάσκεψης. (Βλέπε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1).
2. Προετοιμασία της Πρώτης Παγκόσμιας Διεθνιστικής Ημέρας  ταξικών Οργανώσεων των PyJ:  Αφίσα φτιαγμένη στην Ελλάδα, έγγραφο με τις γενικές απαιτήσεις (συντάχθηκε από την Τεχνική και Έρευνας Επιτροπή της TUI μας). (Βλέπε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2).
3. Προετοιμασία της Πρώτης Αφρικανικής Διάσκεψης των PyJ, που πραγματοποιήθηκε στο Ντακάρ της Σενεγάλης, στις 16 Νοεμβρίου το 2016. (Βλέπε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3). Σύνταξη και διάδοση της πρόσκλησης και των εγγράφων που θα συζητηθούν σ 'αυτή. Βοήθεια στο Ντακάρ για την προετοιμασία της συνάντησης και την υλοποίηση, αργότερα, συνάντησης της εκλεγμένης από την Διάσκεψη ομάδας για να διευθύνει τις εργασίες της TUI μας στην Αφρική.
4. Βοήθεια στον σύντροφο Δήμο Κουμπούρη, Πρόεδρο της ΤUI μας, για την προετοιμασία της Πρώτης Διάσκεψης Ασίας και Ωκεανίας των PyJ, που πραγματοποιήθηκε στο Νεπάλ στις 3 Δεκεμβρίου 2016. (Βλέπε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 4).
5. Συμπλήρωση του έργου της Γραμματείας Προπαγάνδας με την επεξεργασία του σχεδιασμού του Χαιρετισμού του έτους 2017. (Βλέπε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5).
6. Βοήθεια προς την Γραμματεία Οικονομικών να ετοιμάσει την επιστολή υπενθυμίζοντας την υποχρέωση όλων των οργανώσεων να συνεισφέρουν με την παροχή οικονομικής βοήθειας την ΤUI μας υπό την μορφή νόμιμου τέλους.
7. Υποδοχή στη Βαρκελώνη του συντρόφου Mostapha Brouziyine, Γενικού Γραμματέα της ODR (Δημοκρατική Οργάνωση Συνταξιούχων), που αποτελεί τμήμα του Συνδικάτου, συνδεδεμένη με την ΠΣΟ, της ODT (Δημοκρατική Εργατική Οργάνωση) του Μαρόκου, για να ξεκινήσει το έργο του ως Συντονιστής της TUI μας για όλη την Αφρική.
8. Βοήθεια προς τον σύντροφο Tony Donaghey, από την Μεγάλη Βρετανία, Συντονιστή της ΤUI μας για την Ευρώπη στο να προετοιμάσει την πρόταση του Προγράμματος Εργασίας γι’ αυτήν την ήπειρο.
9. Πρόταση προς τον σύντροφο Μarcos Wolman, Συντονιστή της ΤUI μας για την Αμερική, να προετοιμάσει το Πρόγραμμα Εργασίας για το 2017 και μια συνάντηση τον Μάιο στην Κούβα.
 
 
10. Απόσπαση δέσμευσης της OTT (Οργάνωση Εργαζομένων της Τυνησίας) στο να γίνει σε αυτή τη χώρα η Πρώτη Διάσκεψη Ταξικών Οργανώσεων PyJ των αραβικών χωρών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Οκτωβρίου 2017. Έναρξη της προετοιμασία των εγγράφων που θα χρησιμεύσουν για την σύγκληση της Διάσκεψης  και τις συζητήσεις σε αυτό.
11. Επιμονή μας, προς υπόλοιπους συντρόφους μας με υπεύθυνες θέσεις στην ΤUI μας, στο να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να τις αναπτύξουν.
12. Πρόταση χρήσης του προγράμματος Skype ως σύστημα σύνδεσης και ανταλλαγής που να επιτρέπει συναντήσεις δύο ή περισσοτέρων συντρόφων που κατοικούν σε διαφορετικές χώρες, αποφεύγοντας έτσι τις δαπάνες για τα ταξίδια. (Βλέπε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 6).
13. Βοήθεια, ως ΤUI της ΠΣΟ, προς τις οργανώσεις του ισπανικού κράτους των PyJ στην οργάνωση της πάλης των συνταξιούχων στη χώρα αυτή.
14. Πραγματοποίηση διαφόρων συνεδρίων, σε διάφορες πόλεις της Καταλονίας, για επεξήγηση του έργου της ΠΣΟ.
15. Υποστήριξη κάτω από τις σημαίες της ΠΣΟ πολλών δράσεων στους δρόμους ώστε να δείξουμε την στήριξή της ΠΣΟ.
16. Ανακοίνωση προς τη ΔΟΕ της βούλησης της ΤUI μας να παρέμβει, τον Ιούνιο του 2017 στην ετήσια Διάσκεψη για να μεταφέρουμε εκεί, εκ νέου, τις διεκδικήσεις των PyJ.
17. Σύνταξη διαφόρων εγγράφων, λαμβάνοντας θέση στα προβλήματα του συνδικαλισμού σήμερα στον πλανήτη μας. (Βλέπε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 7).
18. Αίτηση προς όλους τους συντρόφους μας με υπευθυνότητες στην ΤUI μας να στείλουν (σε μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες γλώσσες: Ισπανικά, Γαλλικά και Αγγλικά) το συνδικαλιστικό βιογραφικό τους σημείωμα (Curriculum Vitae), για να γνωριστούμε καλύτερα. (Βλέπε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 8).
19. Διάδοση των πληροφοριών και των εγγράφων των PyJ από διαφορετικές χώρες.
20. Αποστολή πληροφοριών σχετικά με την πραγματικότητα των αγώνων των PyJ σε αρκετές χώρες.
21. Ανακατανομή των κεντρικών πληροφοριών της ΠΣΟ.
22. Αίτημα προς τους ηγέτες της TUI μας σε κάθε ήπειρο να έχουν στην διάθεση τους, τους απαραίτητους μεταφραστές για να διεθνοποιήσουν τους αγώνες μας επικοινωνώντας σε διάφορες γλώσσες την διάδοση των δραστηριοτήτων και των απαιτήσεών μας.

ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ.-

1. Σύνταξη εκ μέρους του συντρόφου Δήμου Kουμπούρη της πρότασης των εγγράφων που  συζητήθηκαν κατά τη Διάσκεψη της Ασίας και Ωκεανίας της ΤUI μας.
2. Συμμετοχή του Δήμου Κουμπούρη στην Πρώτη Διάσκεψη PyJ Ασία. Από αυτό το έργο έχουμε λάβει τα έγγραφα που συζητήθηκαν, τα έγγραφα που έχουν εγκριθεί, την τελική απόφαση, τις βασικές ομιλίες που έγιναν σε αυτήν, και είμαστε σε αναμονή για την γραπτή περίληψη που θα χρησιμεύει ως πρακτικά της Διάσκεψης.
 

3. Δύο τηλεφωνικές κλήσεις από την Αθήνα προς Βαρκελώνη (η δεύτερη από το Skype) για τον συντονισμό του έργου του Προέδρου της TUI μας με τον Γενικό Γραμματέα.
4. Επιστολή του Γραμματέα Οικονομικών προς όλες τις οργανώσεις συνδεδεμένες με ΤUI μας. (Βλέπε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 9).
5. Εργασία του συντρόφου Tony Donaghey, της Μεγάλης Βρετανία, Συντονιστή της ΤUI μας για την Ευρώπη, στο να προετοιμάσει την πρόταση του, για το Πρόγραμμα Εργασίας γι’ αυτήν την ήπειρο.
6. . Εργασία του συντρόφου Μarcos Wolman, Συντονιστή της ΤUI μας για την Αμερική, να προετοιμάσει το Πρόγραμμα Εργασίας για το 2017 και μια συνάντηση τον Μάιο στην Κούβα.
7. Εργασία του συντρόφου Mostapha Brouziyine, Γενικού Γραμματέα της ODR (Δημοκρατική Οργάνωση Συνταξιούχων), που αποτελεί τμήμα του Συνδικάτου, συνδεδεμένη με την ΠΣΟ, της ODT (Δημοκρατική Εργατική Οργάνωση) του Μαρόκου, για να ξεκινήσει το έργο του ως Συντονιστής της TUI μας για ολόκληρη την Αφρική.
8. Συμμετοχή στις σημαντικές δράσεις της Πρώτης Παγκόσμιας Ημέρας Αγώνα των PyJ που πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου 2016. Αυτή η Ημέρα Διεθνιστικού Αγώνα θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ:

1. Ο αγώνας των PyJ της Αργεντινής, κάθε Τετάρτη στους δρόμους απαιτώντας τα δικαιώματά τους ενώπιον του Κοινοβουλίου.
2. Προετοιμασία στη Γαλλία της 11ης Διάσκεψης των PyJ της CGT. Δεδομένου ότι μέρος των Ομοσπονδιών του κλάδου της CGT δεν είναι στην ΠΣΟ, δεν έχουν αποδεχθεί την παρουσία της TUI μας σαν επισκέπτρια. Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε απεργιακές κινητοποιήσεις στους δρόμους.
3. Υλοποίηση στις 10 Φεβρουαρίου στην Πορτογαλία της 8ης Διάσκεψης των PyJ της CGTP-IN. Τους πρότεινα να καλέσουν την TUI των PyJ, και μου απάντησαν ότι δεν θα υπάρξει κανείς διεθνής επισκέπτης (ούτε η FERPA).
4. Οι PyJ της Ελλάδας έχουν εντείνει τον αγώνα και τις δραστηριότητες τους, που διοργανώνονται από το ΠΑΜΕ: συνελεύσεις, συλλαλητήρια και διαδηλώσεις σε όλες τις επαρχίες της Ελλάδας, 3 μεγάλες  συγκεντρώσεις επικράτειας διαλύθηκαν με δακρυγόνα, μια κεντρική διαδήλωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην οποία συμβολικά έκαψαν τις επιστολές που έλαβαν από την κυβέρνηση, αργότερα άλλη κεντρική διαδήλωση έξω από την έδρα του Πρωθυπουργού στην οποία επέβαλαν την άρση των εμποδίων που είχε θέσει την αστυνομία και κατάφεραν να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις της Προεδρίας για να συζητήσουν για μιάμιση ώρα με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εργασίας. Σαν συνέπεια αυτοί υποσχέθηκαν  και εκτέλεσαν την πληρωμή των € 617.000.000 για να ολοκληρωθούν οι χαμηλότερες συντάξεις. Οι Έλληνες PyJ θα συνεχίσουν να παραμένουν στους δρόμους.  Υποσχέθηκαν ότι πριν την 1η Μαΐου το ΠΑΜΕ της Ελλάδας θα καταβάλει τη συνεισφορά της του 2.017 στην TUI μας των PyJ.
5. Στην Χιλή, σημαντικές δράσεις που ξεκίνησαν τον Αύγουστο και συνεχίστηκαν το Νοέμβριο, διεκδικώντας την επιστροφή στο δημόσιο σύστημα συντάξεων που ο Πινοτσέτ παρέδωσε σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με την υποστήριξη του κίτρινου συνδικαλισμού της CIOSL (σήμερα CSI). Τώρα οι συνταξιούχοι εισπράττουν τα μισά από αυτά που εισέπρατταν με το δημόσιο σύστημα.
6. Αύξηση 50% τον Ιανουάριο στις συντάξεις στη Βενεζουέλα.
7. Ενωτικοί αγώνες στην Ισπανία, χωρίς τα κίτρινα συνδικάτα (CCOO και UGT), για την υπεράσπιση των αξιώσεων των PyJ. Οι σημαντικότερες δράσεις πραγματοποιήθηκαν στις 20 Δεκεμβρίου σε 14 μεγάλες πόλεις και επαναλαμβάνονται στις 8 Φεβρουαρίου στις 8 περιφέρειες σε όλο το κράτος.

Ficheros adjuntos: 

Μάρτιος - Ιούλιος, 2016, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 13

Γενική Γραμματεία, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 13,
Μάρτιος - Ιούλιος, 2016

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ:

Σύντροφοι κάνω έναν απολογισμό πεπραγμένων από την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 12:

Α) ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ (Γ.Γ.) .-

1. Πρώτα απ’ όλα  λυπούμαι γιατί λόγω συσσώρευσης εργασιών στο πρόσωπο που επιφορτίζεται με την ΓΓ της ΤUI μας, αυτός ο απολογισμός πεπραγμένων έχει καθυστερήσει. Ωστόσο, τα μέλη της διοίκησης της ΤUIμας, συνέχισαν να λαμβάνουν συνεχείς πληροφορίες που αποστέλλονται από τον ΓΓ.
2. Συνέχισαν τους χειρισμούς για την υλοποίηση των Περιφερειακών Διασκέψεων. Έχουν ήδη συγκεκριμενοποιηθεί της Αφρικής, η οποία θα λάβει χώρα στο Ντακάρ (Σενεγάλη) στις 16 Νοεμβρίου, και της Ασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κατμαντού (Νεπάλ) στις 3 Δεκεμβρίου, και οι δύο εντός του έτους 2016.
3. Η πρόταση διεξαγωγής της Διάσκεψης της Ασίας στο Πακιστάν δεν καρποφόρησε λόγω των δυσκολιών που βίωναν και εξακολουθούν να βιώνουν οι συνδικαλιστές σε αυτή τη χώρα. Ούτε ήταν δυνατόν να γίνει στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, αν και ξεκίνησαν προσπάθειες γι’ αυτό.
4. Προτάθηκαν το Μάρτιο και έγιναν δεκτοί το Μάιο, οι 3 αντιπρόσωποι και οι δύο παρατηρητές οι οποίοι θα εκπροσωπούν την ΤUI μας στο 17ο Συνέδριο της ΠΣΟ (5 έως 8 Οκτωβρίου στο Durban, Νότια Αφρική): εκπρόσωποι: Δήμος Kουμπούρης, ΜarcosWolman και QuimBoix, παρατηρητές-φιλοξενούμενοι: MohanBahadur και KimankataLazare. Έτσι, όπως μας ζήτησε η Γραμματεία της ΠΣΟ θα υπάρχει ένας σύντροφος από κάθε ήπειρο. Δεν κατέστη δυνατό να έχουμε μια γυναίκα μεταξύ των 5 προτάσεων, δεδομένου ότι η δραστηριότητα της TUI μας σε κάθε ήπειρο είναι αυτή τη στιγμή υπό την ηγεσία ανδρών (στην Αμερική ήταν μια γυναίκα, η MarthaHervas, αλλά δυστυχώς έπρεπε να παραιτηθεί για λόγους υγείας ).
5. Έχει συνεχιστείσε καθημερινή βάση η διάδοση όλων των πληροφοριών που προκύπτουν τόσο από την διοίκηση της ΠΣΟ, όπως και αυτών από τους αγώνες των Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (PyJ) σε διάφορες χώρες, καθώς και από διάφορες οργανώσεις που διαπρέπουν στον αγώνα τους ενάντια στην καταπίεση του καπιταλισμού.
6. Προετοιμάζεται η παρέμβαση, σανΤUI, στο 17ο Συνέδριο της ΠΣΟ. Θα σταλεί προηγουμένως σε όλα τα μέλη της συλλογικής ηγεσίας της TUI, έτσι ώστε να μπορούν να γνωμοδοτήσουν πάνω σε αυτήν και να βελτιώσουν το περιεχόμενο της.
7. Βοήθεια στην σημαντική 11η Διάσκεψη της UFR (UniónFedéraledesRetraités) της CGTΧημικών της Γαλλίας, στις αρχές Ιουνίου το 2016. Βλέπε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5.
8. Παρουσία στην 105ηΔιάσκεψη της ΙLOστην Γενεύη, Ιούνιος του 2016. Δεύτερη ομιλία για την διεκδίκηση από όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου τουνα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στη χώρα τους προς τους Συνταξιούχους και Επιδοματούχους (PyJ). Όπως συνέβη και πέρυσι, δεν φαίνεται να το έχουν ακούσει και θα χρειαστούν νέες αγώνες οργανωμένοι από την ΤUI μας. Βλέπε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 6.
9. Παρουσία στην ετήσια συνάντηση των φίλων της ΠΣΟ. Γενεύη, Ιούνιος του 2016. Βλέπε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 7.
10. Συμμετοχή στην ετήσια συνάντηση του Προεδρικού Συμβουλίου της ΠΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στο Βιετνάμ στις αρχές Μαρτίου το 2016. Σε αυτήν συγκλήθηκε το 17ο Συνέδριο της ΠΣΟ. Βλέπε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 8.
11. Κοινοποίησα διάφορες απόψεις ως συνδικαλιστής ηγέτης, σαν τροφή για σκέψη για τη συλλογική συζήτηση που θα αντιπροσωπεύσει το 17ο Συνέδριο της ΠΣΟ. Βλέπε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 9.
12. Διάφορες δραστηριότητες τόσο στο ισπανικό κράτος όσο και σε άλλες χώρες, για την βοήθεια της εξάπλωσης και διάδοσης του 17ου Συνεδρίου της ΠΣΟ.

Β) ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.-

1. Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Πρώτη Ευρωπαϊκή Διάσκεψη ταξικών οργανώσεων Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (PyJ), συντονισμένωνστην αντίστοιχη TUIτης ΠΣΟ. Βλέπε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1στα πρακτικά της εν λόγω Διάσκεψης, στα οποία περιγράφεται λεπτομερώς πώς συμμετέχουν 54 οργανώσεις από 42 χώρες.
2. Βοηθήσαμε τους συντρόφους Δήμο Koυμπούρη και QuimBoix, ως Πρόεδρο και Γ.Γ. της ΤUI μας, στην συνάντηση που συνεκλήθη από τη Γραμματεία της ΠΣΟ, στην Αθήνα την 1η Απριλίου, προκειμένου να μοιραστούν τις εμπειρίες του συνδικαλιστικού έργου των 10 TUI της ΠΣΟ. Βλέπε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2.
3.- Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 2 Απριλίου, μια σημαντική συνάντηση των ηγετών της ΤUI μας, η οποία οδήγησε σε ένα έγγραφο που απευθύνεται σε όλα τα μέλη της ηγεσίας της ΤUI μας, που το ενέκριναν. Βλέπε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3.
4. Σαν σημαντική δραστηριότητα, θα πρέπει να σημειωθεί η απόφαση για τη διεξαγωγή, την 1η Οκτωβρίου κάθε έτους, μία πολύ σημαντικήΔιεθνιστική Ημέρα Αγώνα των Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (PyJ) όλων των χωρών. Βλέπε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 4.
5. Εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα για τη λειτουργία της ΤUI μας το ότι είναι πολύ λίγες οι οργανώσεις που συνέβαλαν με την συστατική ετήσια συνδρομή τους. Ελπίζουμε σύντομα να ξεκινήσει το έργο της Επιτροπής Ελέγχου Οικονομικών (που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 και εξακολουθεί να είναι σχεδόν ανενεργή), που θα έπρεπε να βοηθήσει τον Γραμματέα Οικονομικών, José MariaLucas, σε αυτό το έργο.
6. Εξακολουθούμε να αναμένουμε την απάντηση των συντρόφων της ΠΕΟ Κύπρου όσον αφορά την πρόταση που αποδέχθηκε, στις 2 Απριλίου 2016 στη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα, ο σύντροφος ΚώσταςΣκαρπάρης, και που υπενθυμίστηκε στη Δανία στον σύντροφο Πιερή Πιερή . Ήταν το ότι έγινε δεκτό να διεξάγειη Κύπρος την ΠρώτηΔιάσκεψηΣυνταξιούχων και Επιδοματούχων (PyJ) των Αραβικών Χωρών εντός των πρώτων μηνών του 2017.
7. Λυπόμαστε για το γεγονός ότι εξακολουθούν να είναι λίγες συναντήσεις Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (PyJ) σε παγκόσμιο επίπεδο από κάθε χώρα, διότι πρέπει να ενισχύσουμε τα θεμέλια της οργάνωσης μας, ωςΤUI, και να βελτιώσουμε τον συντονισμό των υφιστάμενων οργανώσεων που έχουν ίδια αλλά διασκορπισμένη, δραστηριότητα.
8. Να ζητήσουμε εκ νέου από όλα τα συνδικάταΣυνταξιούχων και Επιδοματούχων (PyJ)να στέλνουν πληροφορίες στην διοίκηση της ΤUIγια όλες τις δραστηριότητες τους. Μόνο τότε θα μπορούμε να τις διαδώσουμε και να διασφαλίσουμε ότι, όπως κάνουν και οι σύντροφοι της Αργεντινής, χρησιμεύουν ως παράδειγμα για την τόνωση των αγώνων μας σε άλλες χώρες.
 
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1
 

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ
ΤΑΞΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΥΧΩΝ (PyJ)
ΤΗΣ TUI ΤΗΣ ΠΣΟ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΛΗΦΘΕΝΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Η Διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο σχολείο "RantzausmindeEfterskole" στην πόλη του Svendborg, Δανία, στις 20 Ιουλίου 2016.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΦΙΣΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ.
 

Συμμετείχαν 34 ηγέτες των οργανώσεων των συνταξιούχων από 14 χώρες:

Δανοί συνδικαλιστές, με τέσσερις εκπροσώπους.
Πολιτιστικός ΣύλλογοςΣυνταξιούχων και Επιδοματούχων(PyJ) της Δανίας, με τρεις αντιπροσώπους.
ΠΑΜΕ (Ελλάδα), με δύο εκπροσώπους.
ΠΕΟ (Κύπρος), με έναν εκπρόσωπο.
MODEPEN (Γαλικία), με έναν εκπρόσωπο.
ΜAREAΣυνταξιούχων (Καταλανία) με μια εκπρόσωπο.
LAB (Χώρα των Βάσκων), με δύο εκπροσώπους.
Συνδικαλιστικό Αριστερό Ρεύμα (Αυστρία) ρεύμα, με μια εκπρόσωπο.
Συνταξιούχοι (Ιρλανδία), με μια εκπρόσωπο.
Συνταξιούχοι (Ρωσία), με δύο εκπροσώπους.
Συνταξιούχοι (Κροατία), με έναν εκπρόσωπο.
UFR-CGT-Χημικών (Γαλλία), με δύο εκπροσώπους.
FSC (Γαλλία), με δύο εκπροσώπους.
CGTP-IN (Πορτογαλία), με μια εκπρόσωπο.
USB (Ιταλία), με μια εκπρόσωπο.
CSU (ισπανικό κράτος), με τρεις αντιπροσώπους.
Ένας παρατηρητής από το Ευρωπαϊκό Γραφείο της ΠΣΟ.
Διεύθυνση της ΤUI Συνταξιούχων και Επιδοματούχων(PyJ)της ΠΣΟ, με πέντε εκπροσώπους.

Πρώτα έγιναν οι παρουσιάσεις για τη διευκόλυνση της αμοιβαίας γνωριμίας.

Ησυνδικαλίστρια ηγέτης της Δανίας, JanniMilsted, άνοιξε την Διάσκεψη, καλωσορίζοντας τους παρόντες και ευχόμενη επιτυχία στη συλλογική εργασία.
Ο Πρόεδρος της ΤUI και του ΠΑΜΕ Συνταξιούχων και Επιδοματούχων(PyJ), Δήμος Κουμπούρης, έκανε την εναρκτήρια ομιλία και παρουσίασε το Έγγραφο για συζήτηση (επισυνάπτεται).
Ο Γενικός Γραμματέας της TUI, QuimBoix, διαβάστε το κείμενο που είχε προετοιμαστεί και διανεμηθεί σε 6 γλώσσες (Ισπανικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά και της Δανικά), το οποίοεπισυνάπτεται.
Ο Γραμματέας Οικονομικών της ΤUI, José MariaLucas, παρουσίασε το σχέδιο Διακήρυξης της Δανίας (επισυνάπτεται).
Όλες οι αντιπροσωπίες παρενέβησαν, εξηγώντας τις εμπειρίες του αγώνα τους και συμβάλλοντας με τις ιδέες τους στο να εμπλουτιστούν τα έγγραφα. Επισυνάπτονταιαυτές οι παρεμβάσεις στις γλώσσες στις οποίες παραδόθηκαν.
Οι σύντροφοι Kουμπούρης και Lucas έκαναν τις αντίστοιχες περιλήψεις των εισφορών, αναφέροντας τις τροπολογίες που έγιναν δεκτές. Τα εγκεκριμένα έγγραφα θα δημοσιευθούν.
Ψηφίστηκαν έγγραφα (μετρώντας χωριστά τις ψήφους των οργανώσεων που συνδέονται με την ΠΣΟ και των προσκεκλημένων οργανώσεων). Τα δύο έγγραφα εγκρίθηκαν ομόφωνα.
Ο Γενικός Γραμματέας της TUI,QuimBoix, παρουσίασε την πρόταση της ευρωπαϊκής ομάδας διοίκησης της TUI. Υπήρχε ένας γύρος παρεμβάσεων και ψηφίστηκε, με όλες τιςψήφους θετικές, εκτός από μία αποχή.

Συστάθηκε η νέα ομάδα ευρωπαϊκής διοίκησης όπως ακολουθεί:
Vladimir Kapuralin (Κροατία)
Έλενα Skvortsova (Ρωσία)
Anders Kritersen (Δανία)
Tony Donaghey (Μεγάλη Βρετανία)
Fabrizia Casalini (Ιταλία)
Ένας PyJ του ΠΑΜΕ (που θα συγκεκριμενοποιηθεί τον Σεπτέμβριο)
Ένας PyJ της ΠΕΟ (που θα συγκεκριμενοποιηθεί τον Σεπτέμβριο)
Και, ως επισκέπτης, η Claude Gillet-ColArt (Γαλλία, CGT-Quim)

Ο Quim Boix, ως Γενικός Γραμματέας της TUI των PyJ της ΠΣΟ, έκανε την ομιλία λήξης που παραδόθηκε σε 4 γλώσσες (δανικά, αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά). (Επισυνάπτεται)

Εψάλη η Διεθνής, ο καθένας στην δική του γλώσσα (και οι περισσότεροι με υψωμένες τις γροθιές).
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
 

Η νέα διοίκηση έχει ήδη κάνει μια πρώτη συνεδρίαση στη Δανία, όπου συμφωνήθηκε ότι:

1)Αποτιμάται πολύ θετικά η ΠρώτηΔιάσκεψη, τόσο για τις παρουσίες όπως και για τις εισφορές, συζητήσεις και τα ληφθέντα μηνύματα.
2) Όταν γίνουν γνωστά τα ονόματα των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ και ΠΕΟ,  τότε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα αποφασίσουν ποιο πρόσωπο θα τους συντονίζει.
3) Θα κάνουν μια επισκόπηση των εγκεκριμένων εγγράφων ώστε να θεωρηθούν τελικά έγγραφα.
4) Θα δομήσουν το έργο τους σε 3 τομείς που βασίζονται στις διαφορετικές πραγματικότητες τους: α) της Μεσογείου, β)τηνκεντρική (η οποία στο μέλλον θα  υποδιαιρεθεί σε σκανδιναβικές χώρες και την κεντρική), και γ) οι πρώην σοσιαλιστικές χώρες.
5) Θα διαδώσουν την πραγματοποίηση τηςΔιάσκεψης και τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν.
6) Θα εργαστούν για να διατηρήσουν και να διευρύνουν τις επαφές που έκαναν δυνατή αυτή την πρώτη Διάσκεψη.
7) Θα προετοιμάσουν τη δράση της 1ης Οκτωβρίου για να εξασφαλιστεί η επιτυχία της.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ 54 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ 42 ΧΩΡΕΣ (κάποιες με έγγραφα που εξηγούν την πραγματικότητα τους στο θέμα των συντάξεων, και άλλες με μόνο ένα χαιρετισμό):

Αλβανία: Συνταξιούχοι.
Αυστρία: GLB-Bundessekretär im ÖGB, FederalSecretaryoftheLeftBlock (Ομοσπονδιακή Γραμματεία του Αριστερού Μπλόκου)  .
Βοσνία:Συνταξιούχοι.
Βουλγαρία: FPB.
ΚανάριοιΝήσοι:FSΟC (FrenteSindicalObrerodeCanarias).
Καταλανία: Intersindical CSC.
Τσεχία:Συνταξιούχοι.
Κύπρος: ΠΕΟ.
Κροατία: Συνταξιούχοι.
Δανία:Συνταξιούχοι Συνδικαλιστές, Πολιτιστικός Σύλλογος Συνταξιούχων, Συνδικάτο Συνταξιούχων κατασκευών, Βετεράνοι Διεθνείς Ταξιαρχίες, Αντιφασιστική Επιτροπή Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, Μετανάστες συνταξιούχοι.
Ισπανικόκράτος: MareadePensionistas, CSC (Ταξικός Συνδικαλιστικός Συντονιστής), CSIτηςΑστούριας, CSUτων Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (PyJ), FSC (Ταξικό Συνδικαλιστικό Μέτωπο), IntersindicalValenciana.
Xώρα των Βάσκων: LAB.
Φινλανδία:Συνταξιούχοι Ξυλείας ( Carpenters'Unionτου Ελσίνκι).
Γαλλία:UFRτης CGT-Χημικών, FSC (Ταξικό Συνδικαλιστικό Μέτωπο), FNAF-UIS Αγροδιατροφής.
Γαλικία:Κίνημα της Γαλικίας για την Υπεράσπιση των Δημοσίων Συντάξεων (MovementoGalegoenDefensadasPensiónsPúblicas) MODEPEN.
Γεωργία:Συνταξιούχοι.
Μεγ. Βρετανία: RMT Britain(Συνδικάτο Μεταφορών).
Ελλάδα: ΠΑΜΕ.
Ουγγαρία:Συνταξιούχοι, Munkaspart.
Ιρλανδία: WP Northen Ireland Trade Union Group.
Ιταλία: USB (Unione di Base Sindicale), Ρ. CARC Bérgamo, Liste Disoccupati e Precari de Milano, CARC Milano, Sindacato Lavoratori in Lotta (SLL) di Napoli, direttivo regionale Toscana del Sindacato Pensionati Italiani della CGIL (Confederazione Generale Italiana Lavoratori) .
Μακεδονία:Συνταξιούχοι.
Μάλτα: Συνταξιούχοι.
Μονακό: Union des Retraités de Monaco (membre de la Direction collective (Comité Fédéral) de lÚnion des Syndicats de Monaco).

Νορβηγία:Συνταξιούχοι.
Πολωνία: Światowa Federacja Związków Zawodowych.
Πορτογαλία: CGTP-IN.
Ρουμανία:AsociatiaRomaniaMuncitoare (Worker´sRomaniaAssociation).
Ρωσία:Συνταξιούχοι.
Σερβία: Συνταξιούχοι.
Ελβετία:Συνταξιούχοι.
Τουρκία: Sendika Nakliyat, Επιτροπή Συνταξιούχων.
Τουρκοκύπριοι: KTAMS (Cyprus Turkish Civil Servants Trade Union).
Ουκρανία: Συνταξιούχοιτου Lugansk.

Χαιρετισμούς από οργανώσεις συνταξιούχων από άλλες ηπείρους (με πραγματικότητες παρόμοιες στις συντάξεις):

Αυστραλία
Καναδάς
ΗΠΑ

Επιπλέον, υπάρχουν επαφές με:

Γερμανία, Βέλγιο, Λευκορωσία, Ισλανδία και Σουηδία

ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ:
Θεωρούμε χρήσιμο να δώσουμε αυτή την πρόσθετη πληροφόρηση.

Σύνοψη εξόδων της Ευρωπαϊκής διάσκεψης στη Δανία:

(Σε ευρώ και κορώνες Δανίας), δεν περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια που πλήρωσε κάθε συμμετέχοντας αφ’ εαυτού ή η οργάνωση του (αναφέρεται η ενοικίαση αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά και που πλήρωσε η CSU Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (PyJ) της Ισπανίας.

ΕΥΡΩ  DKK
Διαμονή
2700,00
Διαμονή Cº 7,7078
14.800,00
Διάφορα
Χρέωση συνοδών 60,02
-715,00 Τροφή
Μεταφορά
Διάφορα
Χρέωση συνοδών 2.013,50
10951,98
    100,00
-4.200,00
Σύνολο δαπανών σε ευρώ 2.045,02 Σύνολο δαπανών σε DKK 23.755,48
Αντιστοιχία σε ευρώ δαπάνεςDKK 3.356,09  23.755,48
Συνολικό κόστος 5.401,11 
Συνεισφορά CSU στην διάσκεψη 1.237,66 
Πραγματική δαπάνη                        4.163,45
 
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2
INTERVENCIÓN DEL SECRETARIO GENERAL DE LA UIS DE PENSIONISTAS Y JUBILADOS
Atenas 1 de abril de 2.016
Camaradas.
Primero agradecer al Secretariado de la FSM que se haya convocado esta importante reunión.
Os hablo en nombre de la UIS de PyJ, la más joven por su creación y la más veterana por los sindicalistas que la componemos.
Ayer preparamos nuestras intervenciones y luego escucharéis al camarada Dimos Koumpouris del PAME que, como Presidente de nuestra UIS, explicará sus muy interesantes experiencias de trabajo sindical y popular con los PyJ griegos, desde hace 70 años, los mismos que tiene la FSM.
Empezamos diciendo que estamos de acuerdo con todas las propuestas que nos ha presentado el camarada Georges Mavrikos, Secretario General de la FSM.
Para nuestra UIS el 17 Congreso es el objetivo prioritario de nuestro trabajo sindical este año 2.016. Como UIS vamos a hacer todo lo que podamos para asegurar que sea un gran éxito para la larga lucha de defensa de la clase obrera, lucha que solo daremos por acabada cuando consigamos destruir el capitalismo y su instrumento de guerra y genocidio, que es el imperialismo que capitanean la OTAN y sus aliados en la UE. Nuestro objetivo es el socialismo.
Les he entregado en mano a cada uno de ustedes, y en varios idiomas (árabe, español, francés, griego e inglés), las 4 páginas resumen de nuestro trabajo como UIS desde el 16 Congreso de la FSM, tal como nos pidió el Secretariado.
Fue un acierto la creación de nuestra UIS en el 16 Congreso de la FSM.
La existencia de pensiones es un gran logro en la larga lucha de la clase obrera. La victoria de la Revolución de Octubre y su extensión a otros países permitió generalizar esta conquista, que llegó a concretarse con el derecho a una pensión suficiente para una vida digna con solo 25 años de trabajo asalariado. Esta conquista, en los países que construían el socialismo, permitió que los sindicatos de clase de los países capitalistas europeos la extendieran a casi toda Europa en pocos años. También alcanzó a otros continentes, aunque en muchos países se limitó a los empleados del sector público.
Todo ciudadano aspira a vivir muchos años, y por ello desea llegar a pensionista. También los trabajadores sindicados, y también los dirigentes sindicales. Pero muchos, demasiados, dejan la actividad sindical en el mismo momento en que acaban su vida de asalariados. Grave error que permite a la burguesía atacar los derechos de las personas que pueden tener una esperanza de vida que oscila entre 10 y 30 años más que los que se tienen en el momento de la jubilación.
El sindicalismo de clase ha de organizar a los PyJ, y el mejor lugar para hacerlo es el entorno donde viven. Es en este entorno que están cotidianamente, es cerca de sus residencias donde ven y hablan a más personas, donde pueden intervenir constante y colectivamente para enfrentar los problemas que el capitalismo provoca.
Los PyJ somos casi el 20 % de la población mundial y casi el 30 % de las personas con derecho a voto. Por ello es muy importante organizar a los PyJ en todo el planeta.
Lo anterior no es obstáculo para que periódicamente un jubilado se vea con sus antiguos compañeros de trabajo, pero lo normal es que no pueda hacerlo cotidianamente ya que residen en lugares distanciados, y con la edad el desplazarse se va complicando.
Pedimos pues a todas las UIS que preparen a los trabajadores que se van a jubilar para que no dejen de luchar sindicalmente una vez pasen a cobrar su pensión. Para mejorar y mantener las pensiones también es necesaria la lucha de los PyJ.
También pedimos a todas las UIS, así como a todos los sindicatos afiliados a la FSM, que expliquen la necesidad de seguir la lucha sindical, como veteranos, una vez jubilados.
Por ello tanto el camarada Dimos como yo os esperamos a todos para que paséis a militar sindicalmente en nuestra UIS, vais a asegurar un buen relevo de los que ahora dirigimos el trabajo de esta UIS, la décima y última creada por la FSM.
El capitalismo pretende hacer negocio con todo, y por ello ahora está intentando privatizar todos los sistemas públicos de pensiones. Representan éstos una masa económica enorme, de las mayores que pueden mover los bancos y empresas financieras. Es pues un pastel económico que desean comerse los grandes capitalistas robándolo (como todo lo que poseen) de la propiedad pública.
Aquí el sindicalismo amarillo, el sindicalismo reformista de conciliación de clases, el sindicalismo ejercido por la CSI y sus sucursales como la CES, ayuda constantemente al empresariado, promoviendo las excelencias de los fondos privados de pensiones. Por ello firman acuerdos, como en España hicieron, en enero de 2.011, los sindicatos amarillos CCOO y UGT junto al gobierno del PSOE, que retardó a 67 la edad de jubilación y se rebajaron las cantidades a cobrar hasta un 30 %.
Como demostración clara del agradecimiento de la patronal a los sindicatos amarillos y reformistas os paso una foto que publica el Boletín del PAME que nos ha repartido en esta reunión el camarada Dimos, es la foto del gran abrazo público, muestra de gran amistad y de agradecimiento de la Directora Gerente del FMI, Fondo Monetario Internacional, la Sra. Christine Lagarde, a la Secretaria General de la CSI, la Sra. SharanBurrow. La copio aquí:

Ciertamente esta foto explica mejor que un discurso cuales son las relaciones de la CSI con nuestro enemigo de clase, el FMI.
Para organizar a los PyJ del mundo hicimos el congreso fundacional de nuestra UIS en Barcelona, el pasado febrero de 2.014. Asistieron un centenar de sindicalistas de los 5 continentes, y además de aprobar importantes documentos que pueden consultar en nuestra web en 11 idiomas (http://www.pensionistas.info/web/), elegimos un equipo de dirección compuesto por 24 veteranos y expertos sindicalistas de 19 países de todas los continentes.
Ahora estamos aplicando los acuerdos de nuestro Congreso Fundacional y estamos creando las estructuras regionales. El pasado 30 de setiembre creamos la regional americana con la participación de 25 países. El 20 de julio crearemos la europea en Dinamarca. En noviembre de este año haremos lo mismo en África, siendo los sindicatos de Senegal los que acogerán la reunión. Por último el 3 de diciembre, en Nepal, crearemos la estructura de Asia y Oceanía. La situación de los PyJ es muy diferente de un continente a otro, pero con la lucha iremos igualando, a mejor, estas realidades.
Quiero, desde ya, pedirles su ayuda para que todas estas Conferencias Regionales sean un éxito. Necesitamos su ayuda pues no tenemos estructura previa, la estamos creando, y son los sindicatos afiliados a la FSM los que deben ayudarnos.
Por último os pido también que ayudéis al éxito de la Jornada de Lucha Mundial de los PyJ que convocamos para el 1 de octubre de cada año. Es la fecha de la ONU para los jubilados que vamos a transformar de Jornada Conmemorativa a Jornada Reivindicativa. Ya la incluyeron los camaradas que participaron en la Primera Conferencia Regional Americana de nuestra UIS, y ahora la asumimos como Jornada Mundial.
Con esta Jornada de Lucha por los derechos y reivindicaciones de los PyJ, 4 días antes de que empiece el 17 Congreso vamos a popularizar este gran evento del sindicalismo de clase. Aprovecho para deciros que, a pesar de nuestras limitadas finanzas (los PyJ son los que menores cuotas pueden pagar a sus sindicatos), ya hemos hecho una importante y extraordinaria aportación económica como UIS de la FSM para el 17 Congreso.
Gracias por vuestra atención.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3
02.04.16, συνάντηση των ηγετών της TUI μας που ήταν παρόντες στην Αθήνα για την εφαρμογή των συμφωνιών της συνάντησης την προηγούμενη ημέρα.
Στην συνάντηση είμασταν παρόντες οι σύντροφοι Δήμος Κουμπούρης, Πρόεδρος της ΤUI μας,  Παναγιώτης Παλμός, επικεφαλής της Τεχνικής και Έρευνας της Επιτροπής, Κώστας  Σκαρπάρης, Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου και εγω ως Γενικός Γραμματέας.
Τα συμπεράσματα αυτής της συνάντησης ήταν οι εξής:
1) Χαιρετήσαμε την επιτυχία της συνεδρίασης της ΤUI, την οποία και εκτιμήσαμε σαν πολύ ανώτερη από την προηγούμενη συνεδρία, περίπου 3 χρόνια πριν.
2) Δεσμευτήκαμε ως TUI Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (PyJ) να βοηθήσουμε την διοίκηση της ΠΣΟ ώστε να εχει επιτυχία το 17ο Συνέδριο.
3) Επιβεβαιώσαμε οτι τα προβλήματα Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (PyJ) έχουν τις ρίζες τους στην καπιταλιστική λειτουργία των περισσοτέρων χωρών του κόσμου. Ως εκ τούτου, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το σοσιαλισμό και το τέλος του ιμπεριαλισμού.
4)  Κατά κύριο λόγο να επιμείνουμε ότι σε όλες τις δραστηριότητες και τις δράσεις της ΤUI, συμπεριλαμβανομένων των συνεδρίων από ήπειρο σε ήπειρο, πρέπει να εργαστούμε για να ενσωματώσουμε στο έπακρο οργανώσεις, που χωρίς να συνδέονται με την ΠΣΟ είναι πρόθυμες να πολεμήσουν στο πλευρό μας.
5)  Να  ξεκινήσει μια εκστρατεία συλλογής οικονομικής ενίσχυσης για τη χρηματοδότηση του 17ου Συνεδρίου. Θα χρησιμοποιήσουμε τα εισητήρια που επιμελήθηκε η Γραμματεία της ΠΣΟ.
6)  Να ανατεθεί στους Συνταξιούχους και Επιδοματούχους (PyJ) του ΠΑΜΕ ο σχεδιασμός, πριν από το τέλος του τρέχοντος Απριλίου μιας αφίσας για τη διάδοση της πραγματοποίησης του 17ου Συνεδρίου με τις απαιτήσεις τών Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (PyJ). Αυτή η αφίσα θα κοινοποιηθεί μέσω διαδυκτύου, και θα πρέπει να προστεθούν σε κάθε ήπειρο και χώρα οι οι ειδικότερες αξιώσεις και θα διανεμηθεί σε χαρτί, όπου είναι δυνατόν.
7) Να προετοιμαστεί η επιλογή των τριών εκπροσώπων και των δύο παρατηρητών που μας αντιστοιχούν, ως εκπρόσωποι της TUI μας στο 17ο Συνέδριο. Ζητήσαμε από τα 24 μέλη της ηγεσίας της TUI μας να μας στείλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 15 Μαΐου. Θα προσπαθήσουμε να είναι και μια γυναίκα ανάμεσα στους 5 αυτούς.

8) Να καθοριστεί μια Παγκόσμια Ημέρα Αγώνα για την υπεράσπιση των αξιώσεων Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (PyJ), την 1η Οκτωβρίου. Είναι η παγκόσμια ημέρα των Συνταξιούχων καθορισμένη από τον ΟΗΕ, την οποία θα μετατρέψουμε απο ημέρα μνήμης σε ημέρα διεκδίκησης αξιοπρεπούς ζωής για τους συνταξιούχους. Την 15η Μαΐου ο σύντροφος Παλμός Παναγιώτης θα μας δώσει το έγγραφο της σύγκλισης. Αυτή η Ημερα Αγώνα κάθε χρόνο θα πρέπει επίσης να χρησιμεύσει για τον εορτασμό της επετείου της ΠΣΟ (η οποία είναι μόλις δύο ημέρες αργότερα, στις 3 Οκτωβρίου) και φέτος θα χρησιμεύσει στην ενίσχυση της εκλαΐκευσης του 17ου Συνεδρίου της ΠΣΟ, η οποία θα αρχίσει τέσσερις ημέρες αργότερα.
9)Να προταθεί στο σύντροφο της Αργεντινής και εκλεγμένο μέλος Μarcos Wolman, στο ιδρυτικό συνέδριο της ΤUI μας, ως  ηγέτης της, να αποδεχθεί να αντικαταστήσει την σύντροφο Martha Hervas του Ισημερινού, η οποία, για λόγους υγείας, παραιτήθηκε από το έργο της ως υπεύθυνη Αντιπρόεδρος για την ΤUI μας για την Αμερική. Δεν προτείνουμε τον Frank Goodsmith από τις ΗΠΑ λόγω των πολλών καθηκόντων που του έχουν ήδη ανατεθεί από τη Γραμματεία της ΠΣΠ. Ούτε προτείνουμε τη σύντροφο Ermela Lazara Santiago CTC απο την Κούβα αφού δεν συμμετείχε στο Πρώτο Συνέδριο της Αμερικής που πραγματοποιήθηκε στο Κίτο.
10) Να συγχαρούμε τους συντρόφους στην Αργεντινή, την Κολομβία, τη Βραζιλία,  την Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ, το Μεξικό και τον Ισημερινό για τις πληροφορίες που μας έχουν στείλει για τους αγώνες τους, ως  Συνταξιούχοι και Επιδοματούχοι (PyJ). Ένα σημαντικό μέρος από αυτές είναι στην ιστοσελίδα μας. 
11) Να σιγουρευτούμε οτι  θα συγκεκριμενοποιηθεί η διεξαγωγή Διασκέψεων και Συνεδρίων, από χώρα σε χώρα, και να συντονιστεί η οργανωτική δομή τών αγώνων των Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (PyJ), όπως προβλέπεται στη Βραζιλία τον Αύγουστο του 2016, με σύγκλιση  από το CTB.
12) Να κυρωθεί η σύγκληση της Πρώτης Διάσκεψης στην Ευρώπη (στην οποία έχουμε, επίσης, καλέσαμε τους τούρκους συντρόφους στις 01/04/16 στην Αθήνα, και τους τουρκοκύπριους συντρόφους μέσω της ΡΕΟ) των ευρωπαϊκών ταξικών οργανώσεων  Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (PyJ) της ΤUI και άλλων παρατηρητών ή φίλιων μας, για τις 20 Ιουλίου στην Δανία. Να χαιρετήσουμε τον σύντροφο Janni Mislted για το ρόλο του ως βετεράνος συνδικαλιστής ο οποίος  ηγείται την συνέλευση στη χώρα του. Έρχονται στη Δανία στις 18 Ιουλίου, όλα τα μέλη της ηγεσίας της TUIμας,  ευρωπαίοι, και φεύγουν στις 22, προκειμένου να παραστούν στην προπαρασκευαστική συνέλευση στις 19/07/2016 των συνεδριάσεων της 20ης, καθώς επίσης και της 21/07/16 που θα είναι η πρώτη των εκλεγμένων μελών, μία ημέρα πριν, για να καθοδηγήσει την TUI μας στην Ευρώπη.
13) Να δεσμευτούμε για να ολοκληρωθεί η διάδοση της Επιστολής Σύγκλισης (η οποία είναι επί του παρόντος στα δανικά, γερμανικά, ρωσικά, πορτογαλικά, ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά και ισπανικά) για να φτάσει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και ειδικότερα στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες  (στις 01/04/16 παραδόθηκε στη Λευκορωσία). Σε αυτές τις τελευταίες ο σύντροφος  Δήμος θα παρακολουθεί  με τη βοήθεια της Γραμματείας της ΠΣΟ.
14) Γίνεται επίσης, μια προσπάθεια να μεταφραστεί το βασικό έγγραφο για την συζήτηση στη Δανία στο μέγιστο των γλωσσών. Ο σύντροφος Βλαντιμίρ από την Κροατία, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αξίωμα του ως Αντιπρόεδρος για την Ευρώπη (λόγω άλλων υποχρεώσεων στη χώρα του) φροντίζει για τη μετάφραση της σε κροατικά και ρωσικά.
15) Προς το παρόν έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους στη Δανία σύνέδροι από την Ελλάδα,  Κύπρο, Ιταλία,  Γαλλία, Βρετανία και Ισπανία. Περιμένουμε απαντήσεις από τη Γερμανία, την Τουρκία, τη Λευκορωσία, τους τουρκοκύπριους, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, την Κροατία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία.
16) Αναμένουμε να έχουμε νέες λεπτομέρειες της προετοιμασίας της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης ώστε ο Quim Boix να επισκεφθεί τη Δανία στα μέσα Απριλίου. Τα κύρια προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν  είναι οι μετακινήσεις από το αεροδρόμιο προς το τόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης και διαμονή (περίπου δύο ώρες), και το έργο της μετάφρασης σε πολλές γλώσσες.
17) Είναι αποδεκτά τα κόστη αυτής της Διάσκεψης, τα οποία θα αναλάβει η ΤUI μας για να βοηθήσουμε την παρουσία της ΠΣΟ στη Δανία (θα είναι πλήρης διαμονή € 60 ανά άτομο ανά ημέρα σε δίκλινο δωμάτιο και 70 € σε μονόκλινο δωμάτιο), υπενθυμίζοντας ότι το κόστος θα καταβάλλεται για δυο μέρες μόνο  για έναν αντιπρόσωπο / σε κάθε βοηθητική οργάνωση. Οι επιπλέον εκπρόσωποι και ημέρες (το μέγιστο ημερολογιακή εβδομάδα), θα πρέπει να πληρωθούν στην ΤUI των αντίστοιχων συμμετεχόντων κατά τη στιγμή της άφιξής τους στη Δανία.
18) Να ενσωματωθεί στην αντιπροσωπεία που θα πάει στη Δανία από την Αθήνα για να παραστεί στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη, η σύντροφος Mercedes Roldán που θα μας βοηθήσει στο έργο του διερμηνέα, αφού μιλά ρωσικά, ελληνικά και ισπανικά.
19)  Να επικυρωθεί η συμφωνία που ελήφθη στη Σενεγάλη, με τα συνδικάτα αυτής της χώρας (με την παρουσία των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων των ΠΣΟ  Γκαμπόν, Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, Μπουρκίνα Φάσο, Μπενίν, Ακτή Ελεφαντοστού και  Σενεγάλης), από τον Γενικό Γραμματέα της ΤUI μας, ώστε τον Νοέμβριο του 2016 να πραγματοποιηθεί στο Ντακάρ η Αφρικανική Διάσκεψη ταξικών οργανώσεων Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (PyJ), με τη βοήθεια των γραφείων που έχει η ΠΣΟ σε αυτήν την ήπειρο. Ο Quim Boix θα παρακολουθήσει αυτό το Συνέδριο και θα έχει την παρακολούθησηαυτής της σύγκλισης.
20)Να κυρωθεί η σύγκληση της Πρώτης Διάσκεψης στην Ασία και την  Ωκεανία από τις ταξικές οργανώσεις Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (PyJ) της ΤUI μας, για τις 3 Δεκεμβρίου στο Νεπάλ. Να οριστεί ο σύντοφος Δήμος Κουμπούρης να είναι στο Νεπάλ την 1η Δεκεμβρίου και με αναχώρηση στις 5 Δεκεμβρίου, προκειμένου να προεδρεύει και να διεξάγει όλες τις συνεδριάσεις της TUI μας στο Νεπάλ. Να οριστεί ο σύντροφος Quim Boix να προετοιμάσει την Επιστολή Σύγκλισης αυτής της Διάσκεψης, σε συμφωνία με τους συντρόφους στο Νεπάλ, συμπεριλαμβανομένου του συντρόφου Mohan Bahadur KC, του συνδικάτου ENSA (Νεπάλ), και  των συντρόφων της ηγεσίας της TUIμας που κατοικούν στην Ασία και την Αυστραλία.

21)Λυπόμαστε που δεν είμαστε σε θέση να αναλάβουμε την πρόταση του συνδικάτου PLFτου Πακιστάν να κάνουν τη Διάσκεψη Ασίας  Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (PyJ) στην πόλη της Λαχώρης, στις 6 Δεκεμβρίου, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που η χώρα αυτή εξακολουθεί να υφίσταται.
22)Να βεβαιώσουμε ότι είχαμε μελετήσει το ενδεχόμενο της Διάσκεψης της Ασίας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, αλλά δεν μας ήρθε απάντησή τους την καθορισμένη ημερομηνία. Εξακολουθεί  η πιθανότητα τουριστικών ταξιδιών στη χώρα αυτή.
23) Να προταθεί στη Γραμματεία της ΠΣΟ, με την προηγούμενη συμφωνία της ΡΕΟ (στην οποία θα δώσει οδηγίες ο σύντροφος Κώστας Σκαρπάρης), η πραγματοποίηση στην Κύπρος της Διάσκεψης της ΤUI μας για τις αραβικές χώρες κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017.
24)Να ζητηθεί από τον σύντροφο Κώστα Σκαρπάρη να γράψει μια επιστολή, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της UIS μας, μέσα σε μία εβδομάδα, για να διεκδικήσουμε ώστε όλες συνδεδεμένες οργανώσεις ΤUI να πληρώσουν τα εκρεμμόντα τέλη. Αυτή τη στιγμή το 80% των εσόδων της ΤUI μας έχουν καταβληθεί από τους συντρόφους της Ισπανίας.
25) Να γίνει αποδεκτό το να αναμένουμε την 23η Μαΐου, την επόμενη ημέρα από τις βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο, ώστε ο σύντροφος Κώστας Σκαρπάρης να  ξεκινήσει το συλλογικό έργο της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου, δεδομένου ότι ο σύντροφος θα συμμετάσχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία της χώρας του για τις εκλογές της 22ας Μαΐου, ως υποψήφιος βουλευτής του κόμματος ΑΚΕΛ προασπίζοντας τα δικαιώματα των PyJ.
26) Να καθοριστεί  για το τέλος απριλίου  η επίδοση των τροποποιήσεων που βελτιώνουν το έγγραφο που πρόκειται να συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο στις 20 Ιουλίου. Ο σύντροφος  Δήμος θα μας  παρουσιάσει εντός 20 ημερών κάποιες από αυτές.
27)  Να ζητηθεί και πάλι από τον σύντροφο Πιερή της ΡΕΟ Κύπρου να  προσπαθήσει να παρέμβει στην ιστοσελίδα της ΤUI μας, για να ενημερώσει το περιεχόμενό του στα ελληνικά. Αν τελικά δεν είναι δυνατόν οι σύντρόφοι του ΠΑΜΕ θα επιφορτισθούν με αυτό το σημαντικό έργο.

28) Να επιμείνουμε ώστε όλοι αγώνες τών Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (PyJ) να παρουσιαστούν στην ιστοσελίδα μας.
29) Να  υπενθυμίσουμε στους ηγέτες ΤUI μας, που δεν το έχουν ακόμη πράξει, ότι πρέπει   εγγράφως (σε μια ή δύο σελίδες) να δώσουν βιογραφικό τους σημείωμα της συνδικαλιστικής τους ζωής.
30) Να επιμείνουμε να επεκταθούν οι απαντήσεις στην έρευνα σχετικά με την πραγματικότητα των νομικών δικαιωμάτων των Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (PyJ ) ώστε να γίνουν βήματα προς τα εμπρός στην κατάκτηση τους στο μέγιστο δυνατό των χωρών σε όλο τον κόσμο.
31) Να βοηθηθεί ο σύντροφος Quim Boix να προετοιμαστεί για τη δεύτερη παρέμβαση της TUI μας  προ της ΟΙΤ, θα είναι στην Ολομέλεια της 105ης  Διάσκεψης   που θα διεξαχθεί στη Γενεύη στις αρχές Ιουνίου. Ο στόχος αυτών των πέντε λεπτών παρέμβασης είναι το να γίνει δυνατόν να εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη (όπως έγινε σε 9 γλώσσες και δεκάδες ιστοσελίδες, με την πρώτη παρέμβαση της 4ης Ιουνίου 2015 στην αίθουσα του ΟΗΕ στη Γενεύη) ότι η ΤUI μας έχει μεταφέρει σε αυτό το όργανο τα δίκαια αιτήματα των μελών μας, ειδικά γνωρίζοντας ότι η ΟΙΤ ελέγχεται από τους φιλο-καπιταλιστές και, ως εκ τούτου, δεν θα είναι στο πλαίσιο της ΟΙΤ, αλλά  στους αγώνες σε κάθε χώρα καθώς και σε αυτές του διεθνή συντονισμού, εκεί όπου θα  ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας.
32) Να συμφωνήσουμε ότι ο Quim Boix θα αντιπροσωπεύει την ΤUI μας στη Διάσκεψη Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (PyJ ) της CGT Χημικών της Γαλλίας στις αρχές Ιουνίου 2016 στο Montpelier.
33) Να ζητήσουμε από την  ΤUI Γεωργίας και Τροφίμων να μας ενημερώσει για τον αγώνα των Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (PyJ ) της. Έκαναν μια συνέλευση πριν από λίγους μήνες και τους  συναντήσαμε τυχαία, χωρίς να έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής τα εγκεκριμένα ή τα προς συζήτηση έγγραφα.
34) Να συνεχίσει το έργο της αναζήτησης νέων συνδικάτων και ενώσεων με ταξικά κριτήρια που να  μπορούν να ενταχθούν στην ΤUI μας και έτσι να ενισχυθεί ο αγώνας μας για τις απαιτήσεις  των Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (PyJ) σε όλο τον κόσμο.
35) Να δοθεί έμφαση στην ανάγκη να βελτιωθεί η συλλογική εργασία προς την κατεύθυνση της ΤUI μας, χρησιμοποιώντας περισσότερες και καλύτερες ανταλλαγές μέσω του διαδικτύου (για  εξοικονόμηση χρημάτων από ταξίδια για αντιπροσώπευση).
 
Βαρκελώνη, Απρίλιος 2016
http://www.pensionistas.info/web/sites/default/files/styles/large/public...
Quim Boix
 
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 4
 

Κάλεσμα της παγκόσμιας οργάνωσης
Συνταξιούχων και Επιδοματούχων τηςΠΣΟ.
Προςόλεςτιςοργανώσεις μέλητηςγια
ΔΡΑΣΕΙΣτην1ηΟΚΤΩΒΡΗ 2016
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣΗΜΕΡΑΣΑΓΩΝΑΤΩΝ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝΚΑΙΕΠΙΔΟΜΑΤΟΥΧΩΝ
Η καπιταλιστική κρίση και βαρβαρότητα, βρίσκονται σεεξέλιξη, κεφάλαιο και κυβερνήσεις προσπαθούν να βρουν προσωρινήδιέξοδοφορτώνοντας  τα βάρητηςστουςσυνταξιούχους, στουςεργαζόμενους  και τα λαϊκάστρώματα.
Για να ενισχύσουντην καπιταλιστική ανταγωνιστικότητα οισυνταξιούχοι και Επιδοματούχοι σεόλοτονκόσμο βιώνουντην επιδείνωσητηςζωήςτους και τηνζωήτων παιδιώντους.
Οισυντάξειςτουςσυρρικνώνονται, οι παροχές ιατρικήςυγείας ιδιωτικοποιούνται, οικοινωνικέςδομέςδιαλύονται, τα δικαιώματα τουςγενικά περιορίζονται. Αλλούδεν υπάρχουντέτοια δικαιώματα.
Τα καπιταλιστικά κράτη και η μεγαλοεργοδοσία μειώνουντηνσυμμετοχήτουςστηνκοινωνική ασφάλιση και υγεία μεταβιβάζοντας όλα τα βάρηστους ασφαλισμένους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Ανοίγοντας τοδρόμοστηνιδιωτική ασφάλιση. Σε αρκετέςχώρεςστονκόσμοδεν υπάρχουν καθόλου υποδομές, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη συντάξεις, κατοικία, ούτε καθαρόνερό.
Καλούμεσε πραγματοποίηση κάθεείδουςδράσεων (διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, επίδοδηεγγράφωνστις αρχές, συνελεύσεις, συνεντεύξειςκλπ)όλες μας τιςοργανώσεις Συνταξιούχων και Επιδοματούχων την 1ηΟκτώβρη Παγκόσμιας Ημέρας τωνσυνταξιούχων.
Αγωνιζόμαστε για:
1) Να απαιτήσουμετο παγκόσμιοδικαίωμα σεσύνταξη,
2) Τηνμείωσητηςηλικίας συνταξιοδότησης στουςάνδρες και ακόμηνωρίτερα στιςγυναίκες,
3) Δημόσια και δωρεάνκοινωνική ασφάλιση, 
4) Ιατρικήφροντίδακαιφαρμακευτικήπερίθαλψηδημόσιακαιδωρεάνγιαόλουςχωρίςόρουςκαιπροϋποθέσεις , 
5) Δημόσιεςσυντάξειςπουναικανοποιούντιςσύγχρονεςανάγκεςμαςώστεναζούμεμιααξιοπρεπήζωή (Κοινωνικέςπαροχές, κατοικία, πόσιμονερό, υγείακαιδιασκέδαση, συνεγγύςσυγκοινωνία, δωρεάν).

ΔΕΝΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕΜΕΤΑΨΙΧΟΥΛΑΤΗΣ
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ
ΑΓΝΩΖΟΜΑΣΤΕΓΙΑΝΑΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕΖΩΗΚΑΙΜΕΛΛΟΝ
ΑΝΑΛΟΓΑΜΕΤΟΝΠΛΟΥΤΟΠΟΥΠΑΡΑΓΟΥΜΕ
ΖΗΤΩΗΔΙΕΘΝΗΣΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΖΗΤΩΗ 1ηΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5

Camarades.
Cela est mon intervention officiel dans votre 11ème Conférence.
Je veux remercier aux camarades de la direction de l’UFR de nous avoir invités comme FSM (Federation Sindicale Internationale).
C’est notre premier contact et échange d’expériences depuis que l’UIS (Union internationale des Syndicats) des Pensionnés et Retraités est né à Barcelone le 4 février de 2.014.
C’est la plus jeune, par sa création, UIS de la FSM, mais à la fois elle est la plus pleine d’expériences et de capacité de direction de luttes. Nos membres ont déjà bataillé contre le Capitalisme et l l’Impérialisme pendant des décennies.
Les retraités nous serons progressivement une des couches plus importantes de toute la population mondiale, presque le 20 %. Et nous approchons le 30 % des votants.
Malheureusement les votes de nos camarades retraités vont plus à droite qu’à la vrai gauche. Et, pour qu’il n’y ait pas de confusion, pour nous FSM, la gauche ne peut être telle que si elle lutte réellement contre le capitalisme et contre l’impérialisme.
Je ne vais pas, au cours des 5 minutes que m’ont dit que doit approximativement durer mon intervention,  vous expliquer tout ce que je pourrais sur le travail de notre jeune UIS. Vous avez mon discours devant la 105 Conférence du BIT (Bureau Internationale du Travail), que je ferais publique dans 4 jours à la salle de l’ONU de Genève. Vous avez eu mes explications hier à la fin de vos débats, et j’ai envoyé à votre dirigeante Claude la photo de grande amitié entre la CSI et le FMI (photo qui résume la réalité de syndicalisme international), en plus de divers documents mentionné dans mes interventions, inclus un bref résumé de l’histoire officiel de la FSM en français.
Je vous conseille de regarder notre web en français comme UIS :  http://www.pensionistas.info/web/fret je reste en plus à votre disposition pour répondre à toutes vos questions, pendant que nous serons ici à votre 11ème Conférence, et après à travers mon courrier électronique (si vous ne les avez pas, page web et mail, ne doutez à me le demander). En plus, comme j’ai déjà accepté des camarades d’Avignon, je peux me déplacer dans vos régions pour faire des activités d’information de la réalité actuelle de la FSM.
Vus les expériences que j’ai écouté de vos luttes (recueilli autan aux séances de votre Conférence comme aux moments des repas et d’autres moments de repos) je veux vous dire que vous coïncidez avec les retraités des autres pays de l’Europe et du Monde, et que nous les retraités nous avons plusieurs caractéristiques qui nous aident à mieux lutter.
Je vais les mentionner, bien en reconnaissant que nos problèmes de santé peuvent diminuer les capacités de lutte. Mais comme vieux syndicalistes, que nous sommes, nous allons certainement lutter jusqu’au dernier moment de notre vie, chacun selon ses possibilités, comme vous faites en ce moment en France (et la FSM, comme vous savez, vous soutienne dans cette très importante lutte. Notre Secrétaire Générale de la FSM, le dirigeant du PAME en Grèce, George Mavrikos, c’est déplacé hier à Marseille pour se manifester à votre côté. Vous pouvez voir ça dans la web en français de la FSM). George Mavrikos et la FSM ont appuyé contre la mauvaise loi du travail que veut imposer la social-démocratie (la grande collaboratrice du capitalisme). Nous lutterons toujours, comme retraité, à coté de notre classe, la classe ouvrière, la seule qui peut en finir avec les injustices que provoquent les multinationales qui gèrent le capitalisme mondial, et en particulier en gérant comme capitalistes l’Union Européenne.
Nos caractéristiques qui nous aident à lutter sont, à notre avis comme UIS de la FSM les 7 suivantes :
1) Nous ne pouvons plus être licenciés, ni sanctionnés par un entrepreneur.
2) Nous avons toute la journée à notre disposition pour organiser la meilleure façon d’intervenir dans les luttes.
3) Nous recevons notre salaire, actuellement pension, sans aucune relation avec notre intervention ou non dans les luttes. Notre participation aux luttes n’aura jamais des conséquences négatives sur nos revenus mensuels.
4) Nous avons très près de nous beaucoup d’autres pensionnés et retraités avec lesquels discuter.
5) Nous avons beaucoup d’années d’expériences bis à bis de comment organiser nos luttes.
6) Nous sommes plus convaincus que jamais de que notre ennemie principal est le capitalisme et son organisation génocide l’impérialisme (voir les réfugiés qui meurent par milliers, ou ceux qui meurent chez eux avant de pouvoir s’échapper des guerres dirigés par la OTAN pour voler les richesses des ex colonies).
7) Et nous savons expliquer nos arguments, d’une façon plus convaincante que jamais, en fonction des caractéristiques de celui qui nous écoute.
Alors camarades nous sommes dans des bonnes conditions pour lutter.
Et je vous demande de continuer à le faire.
Vous êtes dans ce 11ème Conférence en train de vous bien préparer pour le faire.
En plus de vous incorporer activement dans notre UIS, comme vous ferez le 20 juillet en assistant à la Première Conférence Européenne de notre UIS qui se tiendra en Danemark, je vous propose de décider de lutter avec les pensionnés et retraités du reste du Monde.
Vos problèmes sont semblables à ceux que nous avons les retraités des différents pays.
C’est pour ça que je vous propose au nom de la FSM de participer à la première journée de lutte internationale, dans les 5 continents, des retraités du monde.
Ça sera le prochain premier d’octobre, avec les 5 revendications suivantes, que nous déposerons aux mains de ceux qui sont les représentants publiques des citoyens, qui se résument avec la phrase suivante :
Le droit, à partir des 60 ans, à une pension publique qui face possible une vie digne.
Pour nous, UIS des Pensionnés et Retraités de la FSM, une vie digne signifie exactement, dans tous les continents, avoir le droit à 5 choses, les mêmes que la FSM exige pour tous les habitants de la Planète :
1) Eaux potable à la maison.
2) Nourriture saine et suffisante.
3) Endroit habitable où loger.
4) Santé publique et de qualité gratuite, plus les compléments nécessaire pour la vieillesse.
5) Loisirs, culture et transport de proximité, fournis par l’administration publique, gratuits et de qualité.
Et pour réclamer ça de façon plus utile pour tous, nous avons fixé la date du Premier Octobre, comme journée mondiale de lutte internationaliste des PeR. Nous ferons la première de ces journées cette année 2.016.
Nous allons renforcer cette Journée Mondial de Lutte avec les accords que nous prendrons en Danemark le prochain 20 juillet dans notre première Conférence Européenne d’organisations de classe des PeR.
Et nous allons expliquer nos résultats au 17 Congrès de la FSM qui se tiendra, en Afrique du Sud, peu de jours après cette journée de lutte mondiale des PeR.
Nous vous invitons à vous y adhérer et à faire à chaque endroit ce que vous croirez le mieux, par exemple : des manifestations, des concentrations, des assemblés, des débats publics, des conférences, des activités festives, et d’autres comme la rémission de notre liste de revendications à chaque autorité publique, la plus proche à chaque collectif de PeR.
Nous savons que les maires des villes n’ont pas la capacité légale de changer les lois qui nous limitent nos droits, mais nous devons leur donner notre liste de demandes en leur expliquant que, s’ils veulent les voix des PeR, ils doivent appuyer notre liste revendicative par des motions publiques approuvés par chaque mairie.
Comme ça nous allons augmenter notre influence, nos capacités de lutte, et complémenter notre travail dans notre branche productive d’origine, avec le travail plus proche à l’endroit où nous habitons tous les jours.
Camarades, avec ça je conclus mon discours, qui a été remis par écrit à votre direction pour que vous puissiez l’avoir en format électronique, ou en format papier.
VIVE L’UFR DE LA CHIMIE !
VIVE LES PENSIONNÉS ET RETRAITÉS !
VIVE LA CGT, COMME SYNDICAT DE CLASSE !
VIVE LA FSM !
Finalement permettez-moi de vous laisser, en correspondance avec votre invitation, un petit cadeau, le plat de céramique artisanale catalane que nous avons offert à tous les participants dans le Congrès de Fondation, à Barcelone en février 2.014, de notre UIS des Pensionnés et Retraités.

Quim Boix
CP, Conseil Présidentiel
Secrétaire General de l’UIS (Union International de Syndicats)
des Pensionnés et Retraités (PeR) de la
FSM, Fédération Syndicale Mondial
http://www.wftucentral.org/?language=fr
http://www.pensionistas.info/web/fr
Portable internac. 0034 609547814
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 6

105η Διάσκεψη της ILO
Παρέμβαση προ της  Ολομέλειας
Quim Boix, Γενικός Γραμματέας Συνταξιούχων της ΠΣΟ
 
Κυρίες και κύριοι.
Απευθύνομαι σε εσάς ως θεωρητικούς εκπροσώπους των 7.000 εκατομμυρίων κατοίκων αυτού του πλανήτη, και να το κάνω να σας υπενθυμίσω τα σημαντικά αιτήματα των Συνταξιούχων και Επιδοματούχων.
Το έκανα και πέρσι σε αυτό το φόρουμ, αλλά προφανώς δεν άκουσατε τα δίκαια αιτήματα μας. Συνεχίζουμε να μην έχουμε παγκόσμια δημόσια σύνταξη για τους ηλικιωμένους πάνω από 60 χρονών που να εξασφαλίζει, σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο, το να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, δηλαδή να έχουν πόσιμο νερό, υγιεινή και επαρκή τροφή, κατοικίσιμη στέγαση,  δημόσια και ποιοτική υγεία και παιδεία, επαρκή και δωρεάν μεταφορά σε κοντινές αποστάσεις.
Πρόκειται για βασικές ανάγκες που οι κυβερνήσεις του κόσμου θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν, αν αντί να ζούμε σε μια καπιταλιστική κοινωνία ζούσαμε σε μια σοσιαλιστική κοινωνία. Αν αντί να αυξάνεται ο πλούτος των ήδη πλουσίων , αυτός έφτανε σε όλους τους ανθρώπους. Γνωρίζετε ότι ο πλούτος εξακολουθεί να συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια κάθε χρόνο, τώρα είναι μόνο 62 άτομα, οι πλουσιότεροι στον πλανήτη, τα  οποία συσσωρεύουν πλούτο ίσο με το μισό της Ανθρωπότητας. 62 έχουν όσα έχουν 3.500 εκατομμύρια, δηλαδή οι πλουσιότεροι κατά μέσο όρο έχουν πλούτο ίσο με τον πλούτο 57 εκατομμυρίων ανθρώπων. Μια ντροπή και μια αδικία που εσείς και ο καπιταλισμός δεν μπορείτε και δεν θα μπορέσετε ποτέ να  αποκαταστήσετε.
Γι' αυτό οι Συνταξιούχοι λέμε ότι υπάρχει αρκετός πλούτος στον πλανήτη για να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα μας. Ένα άλλο παράδειγμα είναι τα χρήματα, τα δισεκατομμύρια που, εσείς οι κυβερνώντες, χρησιμοποιείτε για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών πολέμων, μέσω και του μηχανισμού του ΝΑΤΟ. Μόνο η αλλαγή του αποδέκτη αυτού που ξοδεύεται για τα όπλα θα μπορούσε να δωρίσει εκατοντάδες ευρώ κάθε χρόνο σε κάθε πολίτη του πλανήτη.
Αλλά ο καπιταλισμός δεν έχει σκοπό να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων, το μόνο που επιδιώκει να κάνει πλουσιότερους τους πιό ισχυρούς.  Ως εκ τούτου εσείς, οι καπιταλιστές κυβερνώντες,  σκοπεύετε τώρα να εγκρίνετε την ΤΤΙΡ ως ένα νέο εργαλείο ώστε οι πολυεθνικές να είναι όλο και πιο πλούσιες. Αλλά αυτή την έγκριση θα πρέπει να την δώσουν κρατόντας μυστικά τα βασικά έγγραφα της συμφωνίας. Αυτή είναι η ψευδής αστική δημοκρατία.
Ενώ στην Κούβα, για να αναφέρω μια μόνο σοσιαλιστική επανάσταση, οι κυβερνώντες  ζητούν την συμμετοχή όλου του λαού στη συζήτηση των νέων νόμων, εσείς, οι καπιταλιστές, κρύβεστε από τον λαό για να περάσετε παγκόσμιους νόμους που θα αναγκάσουν να αλλάξει η οικονομική η εργασιακή και κοινωνική νομοθεσία,  όλων των χωρών. Εδραιώνετε την δικτατορία του κεφαλαίου.
Οι Συνταξιούχοι γνωρίζουμε, σαν βετεράνοι και ειδικοί, ότι η δημοκρατία είναι συμμετοχή, είναι να ακούμε τα δίκαια αιτήματα.
Ιστορικά οι βετεράνοι κάθε λαού ήταν οι σοφοί που οι συμβουλές τους βοηθούσαν στη βελτίωση της λειτουργίας της κάθε κοινωνίας.
Εσείς που βεβαιώνετε ότι είστε δημοκράτες, αν και στην πραγματικότητα δεν το τηρείτε, τουλάχιστον να ακούσετε αυτή η φωνή, που δεν είναι η δική μου, είναι απο την εμπειρία των ανθρώπων που έχουμε ζήσει πάνω από 60 χρόνια και που σύντομα θα είμαστε το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 30% των πολιτών με δικαίωμα ψήφου.
Να ξέρετε ότι οργανωνόμαστε σε όλο τον κόσμο.
Πέρυσι, από αυτό το ίδιο βήμα ακριβώς στις 4 Ιουνίου, σας ανακοίνωσα ότι οργανωνόμασταν.
Να ξέρετε οτι κάναμε, στο Πανεπιστήμιο των Άνδεων στο Κίτο, του Ισημερινού, στις 30 του περασμένου Σεπτεμβρίου, την πρώτη Διάσκεψη των οργανώσεων των Συνταξιούχων με ταξικές θέσεις, δηλαδή αντι-καπιταλιστικές.
Να ξέρετε ότι στις 20 Ιουλίου, θα κάνουμε στη Δανία, την πρώτη Ευρωπαϊκή Διάσκεψη των Συνταξιούχων.
Να ξέρετε ότι θα την ακολουθήσει αυτή της  Αφρικής, το Νοέμβριο στο Ντακάρ της Σενεγάλης, και της Ασίας-Ωκεανίας, τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους στο Νεπάλ.
Ναι  κυρίες και κύριοι, εμείς οι Συνταξιούχοι οργανωνόμαστε, και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα μας μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής μας. Και αγωνιζόμαστε μαζί με την τάξη μας, την εργατική τάξη, την εκμεταλλευόμενη τάξη, την τάξη που οι καπιταλιστές χρειάζονται για να μπορούν να βγάλουν τα τεράστια κέρδη τους, εφαρμόζοντας αυτό που εξήγησε Κάρλ Μαρξ, δηλαδή την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Σαν οργανωμένοι Συνταξιούχοι λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στα Ιδιωτικά Συνταξιοδοτικά Ταμεία, που υπάρχουν μόνο για να πλουτίζουν αυτοί που τα προωθούν, όπως κάθε επιχείρηση στον καπιταλισμό.
Το λέμε αυτό σαν τη μόνη παγκόσμια οργάνωση των συνδικάτων Συνταξιούχων, οι οποίοι, στο πλαίσιο της ΠΣΟ, με τα 71 χρόνια της ύπαρξής του, θα συμμετάσχει στη Νότια Αφρική, στο 17ο  Συνέδριο της. Εκμεταλλεύομαι αυτό το βήμα για να χαιρετήσω αυτό που θα είναι το ιστορικό Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, και, επίσης, να ευχαριστήσω το ιστορικό συνδικάτο COSATU της Νότιας Αφρικής για την δέσμευση του με την ΠΣΟ, ένα συνδικάτο που πολεμούσε κρυφά κατά της κακομεταχείρισης των μαύρων, ενώ οι φιλο-καπιταλιστές υποστήριζαν το απαρτχάιντ.
Το λέμε αυτό σαν δημοκράτες, που αγωνιζόμαστε ώστε η γνώμη της πλειοψηφίας του πληθυσμού, και στο πλαίσιο αυτό και οι Συνταξιούχοι, να λαμβάνεται υπόψη.
Και το λέμε μέσα στην ILO, που θα συμπληρώσει σύντομα τα 100 χρόνια ύπαρξης και στην τελευταία φάση της, έχει αποδείξει ότι δεν είναι δημοκρατική οργάνωση. Και το ξέρετε. Εδώ στην ILO υπάρχει πριμοδότηση υπέρ των καπιταλιστών. Σαφές σημάδι της μη δημοκρατίας στην ILO είναι ότι η παγκόσμια οργάνωσή μας, με περισσότερα από 92 εκατομμύρια εργαζομένους ως μέλη, μέσω 320 συνδικάτων εγκατεστημένων σε 120 χώρες στις 5 ηπείρους, δεν έχει ούτε έναν  αντιπρόσωπο στην ηγεσία της ILO, ενώ η αντίπαλός μας, ως παγκόσμια συνδικαλιστική οργάνωση, εννοώ το CSI, έχει το 100% των εδρών που αντιστοιχούν σε όλα τα συνδικάτα στην ηγεσία της ILO.
ΟιΣυνταξιούχοι  σας λέμε, ως ειδικοί και βετεράνοι: << τίποτα το άδικο δεν είχε διάρκεια στην ιστορία της ανθρωπότητας >>.
Γι' αυτό ο καπιταλισμός δεν θα διαρκέσει, αυτοκαταστρέφεται και εμείς οι Συνταξιούχοι, δίπλα στην τάξη μας, την εργατική τάξη, θα βοηθήσουμε να καταστραφεί. Μόνο τότε οι δίκαιες  απαιτήσεις μας θα γίνουν πραγματικότητα.
 
Σας ευχαριστώ.
 
 
Γενεύη, 6 Ιουνίου 2106

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 7
 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 8
 

Παρέμβαση τού Quim Boix στο Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ
Ανόι, Βιετνάμ, 5 και 6, Μαρτίου 2016
Σύντροφοι.
Πάντα είναι ευχαρίστηση και ευθύνη να μπορώ να συμμετέχω σε συνεδρίαση του Προεδρικού Συμβουλίου μας, και περισσότερο αν αυτό γίνεται στη χώρα που ήξερε να νικήσει τον ιμπεριαλιστικό τέρας, τέρας πού, δεδομένου ότι ακόμη παγκόσμια δεν το έχουμε καταστρέψει, δυστυχώς, σήμερα επιτίθεται σε άλλες χώρες με τον ίδιο στόχο πού επιτίθετο στο Βιετνάμ, την κατάσχεση των φυσικών πόρων και την εκμετάλευση των πολιτών τους. Έτσι θα λειτουργεί ο καπιταλισμός γιά όσο χρονικό διάστημα υπάρχει.
Αλλά αυτό ο καπιταλισμός επερνάει από κρίση σε κρίση, μέχρι να τον ωθήσουμε όλοι μαζί στην  τελική κρίση, που έχει προβλεφθεί από τήν μαρξιστική επιστήμη, κρίση από τήν οποία  δεν θα μπορεί ποτέ να ανακάμψει.
Εδώ καί κάποιες μέρες, για λογαριασμό της διοίκησης της ΠΣΟ, καί αντικαθιστώντας τόν Γενικό μας Γραμματέα, τον σύντροφο Γιώργο Μαυρίκο, πέρασα σχεδόν μια εβδομάδα στο Ντακάρ της Σενεγάλης. Τα 4 συνδικάτα που είναι συνδεδεμένες με την ΠΣΟ, εκτός από τήν εξαιρετική δουλειά  του συντονισμού των δραστηριοτήτων τους πού πραγματοποίησαν, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα Σεμινάριο Κατάρτισης Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και χαιρέτισαν τη Συνεδρίαση τού Γαλλόφωνου Γραφείου Αφρικής τής ΠΣΟ. Μεταξύ των συμπερασμάτων, θέλω να υπογραμμίσω τη δέσμευσή τους να κάνουν στο Ντακάρ της Σενεγάλης, στην Πρώτη Διάσκεψη της Αφρικής, γαλλόφωνη και αγγλόφωνη, τών Ταξικών Οργανώσεων Συνταξιούχων καί Επιδοματούχων (PyJ)  τής ΠΣΟ, πιθανότατα το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.
Στη Σενεγάλη τα αδελφά συνδικάτα με την ΠΣΟ μας πήγαν να επισκεφθούμε το Μουσείο Δουλείας πού να έχουν στο νησί της Γκορέ, κοντά στο Ντακάρ. Εκεί, στο βιβλίο τιμής, έγραψα την ακόλουθη πρόταση:
" Σάν ΠΣΟ αγωνιζόμαστε όχι μόνο για να μην αναπαραχθεί η δουλεία που έπληξε κυρίως τα εκατομμύρια των μαύρων στην Αφρική, αλλά αγωνιζόμαστε επίσης να εξαφανιστεί (καταστρέφοντας τον) ο καπιταλισμός, πού είναι η νέα μορφή δουλείας. Πρίν καί τώρα  κάποιοι λίγοι άνθρωποι πλούσιοι και ισχυροί εκμεταλλεύονται στρατιωτικά την πλειοψηφία της ανθρωπότητας, τοποθετώντας τον εγωισμό και την απληστία τους για τον πλούτο πάνω από κάθε άλλη αξία. Τα ταξικά συνδικάτα τού πλανήτη θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο σε αυτό το καθήκον της ανατροπής του καπιταλισμού "
Αυτή η φράση συνοψίζει τον στόχο πού έχουμε θέσει οι Συνταξιούχοι καί Επιδοματούχοι (PyJ) τής αντίστοιχης ΤUI τής  ΠΣΟ.
Το 17ο Συνέδριο της ΠΣΟ θα βοηθήσει, χωρίς αμφιβολία, να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση και τον στόχο.
Σάς επισυνάπτω, εγγράφως και σε διάφορες γλώσσες, τον απολογισμό των πέντε ετών συνδικαλιστικής δουλειάς τής ΠΣΟ μας, καί έτσι τώρα δεν θα τόν επαναλάβω.
Ναι, σας ζητώ σύντροφοι να βοηθήσετε την TUI  Συνταξιούχων καί Επιδοματούχων (PyJ) γιά να είναι επιτυχή τα Περιφερειακά-Ηπειρωτικά συνέδρια πού συγκαλούνται από την ΤUI μας. Δεν έχουμε ακόμη οργανωμένη δομή, και ως εκ τούτου εξαρτόμαστε από τη βοήθειά σας.
Με την οργάνωση τών Συνταξιούχων καί Επιδοματούχων (PyJ), δίνεται συνέχεια στα πολλά χρόνια αγώνα των χιλιάδων ηγετών των συνδικάτων, όταν φθάνουν στην ηλικία πού τούς αξίζει  συνταξιοδότηση. Η ΠΣΟ μας δεν πρέπει να αφήσει ανοργάνωτους αυτούς πού δεν έχουν πλέον  εργοδότη και έχουν στό καθημερινό πρόγραμμα τους  να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της εργατικής τάξης.
Υπάρχουν συνδικάτα πού προτιμούν να κρατούν τούς Συνταξιούχους καί Επιδοματούχους (PyJ)  στην ομοσπονδιακή δομή τους, αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι ασυμβίβαστο με τη συνεργασία τους και την οργάνωση τών PyJ ανάλογα με την περιοχή στην οποία ζουν.
Κάθε μέρα, ο Συνταξιούχος καί Επιδοματούχος (PyJ), ο ταξικός συνδικαλιστικός ακτιβιστής,  πού λόγω ηληκίας πιά δεν εργάζεται, αφήνοντας το σπίτι του, βρίσκει άλλους PyJ πού ζουν κοντά τη συνήθη διαμονή του. Ως διοργανωτές της εργατικής τάξης, η ΠΣΟ θα πρέπει να ωθήσει τούς Συνταξιούχους καί Επιδοματούχους (PyJ) να οργανώνονται για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους: επαρκή δημόσια συνταξιοδότηση και αξιοπρεπή ζωή (δηλαδή στέγαση, τροφή, υγεία, επάρκεια των μεταφορών και αναψυχή πληρωτέα με αυτό που κερδίζουν οι PyJ ως κρατική σύνταξη).
Ο καπιταλισμός θέλει να ιδιωτικοποιήσει όλα τα δημόσια συνταξιοδοτικά συστήματα, προκειμένου να περάσει σε ιδιωτικά χέρια τα τεράστια ποσά που τώρα διαχειρίζεται καταστάσεις. Μην ξεχνάτε σύντροφοι ότι οι PyJ είμαστε σχεδόν το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 30% των ψηφοφόρων στις πολιτικές εκλογές. Η οργάνωση τών PyJ είναι απαραίτητη για να αλλάξει αυτή η κοινωνία.
Τα συνδικάτα τής CSI (Διεθνής Συνομοσπονδία Συνδικάτων) βοηθούν τούς καπιταλιστές να διαδόσουνσαν καλές τίς  ιδιωτικές συντάξεις. Έτσι, παίρνουν προμήθειες ως διαχειριστές πού προέρχονται από τα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία, και άλλα επιπλέον οικονομικές βοήθειες, για να χρηματοδοτήσουν τις πολυτέλειες των ρεφορμιστών ηγετών των συνδικάτων τους. Σε ότι αφορά την Ισπανία μπορώ να δώσω πολλά παραδείγματα και στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτή την πραγματικότητα.  Αξίζει να αναφέρω μόνο ένα, τον Ιανουάριο του 2011, το PSOE (ισπανικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα), μαζί με την CCOO και την UGT υπέγραψαν σύμφωνο πού καθυστερεί την ηλικία συνταξιοδότησης έως τα 67 έτη, και χαμηλώνει την σύνταξη που εισπράττεται έως το 30%. Έτσι, προφανώς, εκτός από την προδοσία της εργατικής τάξης, ενισχύονται οι ιδιωτικές συντάξεις.
Ενώ αυτή είναι η ισπανική πραγματικότητα στη Βολιβία, με συμφωνία του Έβο Μοράλες με τα συνδικάτα, αδελφά τής ΠΣΟ μας, μειώθηκε το έτος 2010, η ηλικία συνταξιοδότησης στα 58 έτη (περίπου 10 λιγότερα από ό, τι στην Ευρώπη), με θετική διάκριση για τις γυναίκες στίς οποίες έχει μειωθεί κατά ένα έτος ακόμη για κάθε παιδί (μέχρι την ηλικία των 55).
Ο ταξικός συνδικαλισμός είναι, και θα είμαστε έναντι οποιασδήποτε ιδιωτικοποίησης του δημόσιου, και ως εκ τούτου, εναντίον των ιδιωτικών συνταξιοδοτικών ταμείων. Δράττομαι αυτής της ευκαιρίας για να χαιρετήσω τη μεγάλη Διεθνή Διάσκεψη που προωθείται από τις ΤUI τών Δημοσίων Υπηρεσιών ενάντια στίς ιδιωτικοποιήσεις προγραμματισμένη για την 4η Απριλίου.
Σήμερα στον πλανήτη μας υπάρχουν 62 άνθρωποι που συσσωρεύουν τόσο πλούτο όσο το ήμισυ της ανθρωπότητας, δηλαδή, κάθε ένας από αυτούς τούς 62 ανθρώπους είναι, κατά μέσο όρο, εξίσου πλούσιος με  57.500.000 ανθρώπους. Ως εκ τούτου, χρήματα υπάρχουν καί με το παραπάνω  στον κόσμο για τούς  PyJ, για τους ανέργους, για τη δημόσια υγεία, η δημόσια εκπαίδευση, την ποιότητα, και δωρεάν. Πρέπει απλώς να εγκαθυδρίσουμε τον σοσιαλισμό  ώστε οι ανθρώπινες ανάγκες να ικανοποιούνται από την κοινωνία.
Ολοκληρώνω την αναφορά του έργου της TUI τών PyJ μας θυμίζοντας ότι τα ρεφορμιστικά συνδικάτα, εκπληρόνοντας αυτά πού τούς διατάζει το μεγάλο κεφάλαιο, δεν οργανώνουν τούς PyJ, δεν υπάρχει μία TUI παγκοσμίως ισοδύναμη με την ΠΣΟ. Διαθέτουν μόμο ένα ευρωπαικό γραφείο γιά να διοχετεύουν μέσω αυτού τίς  επιχορηγήσεις που συνεισφέρουν οι πολυεθνικές. Σε άλλες ηπείρους, η CSI δεν μπορεί να οργανώσει τούς PyJ επειδή υπάρχουν λίγες δημόσιες συντάξεις και  είναι, σάν ρεφορμιστές συνδικαλιστές, υπέρ τών ανάδελφων και ιδιωτικών συντάξεων.
Σχετικά με την πραγματικότητα τού συνδικαλιστικού αγώνα στο ισπανικό κράτος μόνο να πω ότι τόσο οι CCOO όσο και η UGT επιβεβαιώνουν τη συμμαχία τους με τους διαχειριστές του καπιταλισμού. Αυτό έχει πρόσφατα κυκλοφορήσει για να υποστηρίξει τη πιθανά νέα κυβέρνηση- διαχειριστή τών καπιταλιστιών συμφερόντων που αυτές τις μέρες, ενώ είμαστε στο Βιετνάμ, αποφασίζεται από το Κοινοβούλιο του ισπανικού κράτους, στη Μαδρίτη.
Λυπάμαι να πω ότι, παρά τη στήριξη που παρέχεται από τη Γραμματεία τής ΠΣΟ, δεν ήταν δυνατόν να ενώσουν τις προσπάθειές τους τα συνδικάτα που ανήκουν στο ισπανικό κράτος καί είναι αδελφοποιημένα με την ΠΣΟ για να πραγματοποιηθεί μια σημαντική εκδήλωση στη Μαδρίτη για τον εορτασμό των 70 ετών τής ΠΣΟ.
Σημειώνω ότι στην Ισπανία αυξάνεται συνεχώς η συμπάθεια για την ΠΣΟ. Γι' αυτό έρχονται σε αυτό το Προεδρικό Συμβούλιο περαιτέρω αιτήματα για ένταξη πού προτείνω να εγκρίνουμε.
Γιά να μην υπερβώ το διαθέσιμο χρόνο εκφράσω τη συμφωνία μου με όλες τις προτάσεις που μάς έχει παρουσιάσει ο σύντροφος Γιώργος Μαυρίκος.
Ευχαριστώ σύντροφοι για την προσοχή σας.
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 9
LA CES SIGUE AYUDANDO A LA BURGUESÍA EN LA BATALLA DE IDEAS
PARA CONOCIMIENTO GENERAL, LA CES LO HA RECONOCIDO:
LA CES SIGUE AYUDANDO A LA BURGUESÍA EN LA BATALLA DE IDEAS
Y EN EL ATAQUE A LOS DERECHOS DE LOS TRABAJADORES.
Recientemente la CES ha publicado en sus materiales, bajo el título de: “la caída del comunismo (y del fascismo)”, frases como la siguiente, que transcribo literalmente: “el sindicato Solidarnosc jugó un papel muy importante en la caída del comunismo en Polonia e inspiró la oposición al comunismo en otros países europeos del este.”
Es en parte de agradecer que lo digan tan claro, ellos financiaron a Solidarnosc y por lo tanto lo conocen bien, aunque como siempre hacen empezaron mintiendo respecto al papel de LechWalessa y sus seguidores.
Algunos de los lectores de este comentario mío no se sorprenderán, la CES a nivel europeo y la CSI a nivel internacional han ayudado siempre a la burguesía. Pero a veces intentan disimularlo diciendo que defienden a los trabajadores.
De nuevo queda claro que todos los millones de dólares y euros que reciben de subvenciones se deben a su defensa del capitalismo, reconocido por ellos mismos en las frases arriba citadas.
Por ello, como se ve en la foto adjunta, para la máxima dirigente del FMI (Fondo Monetario Internacional), la Secretaria de la CSI es una gran amiga que merece efusivos y públicos abrazos, en agradecimiento a sus ayudas al gran capital (que es el que manda en el FMI).
Los sindicatos de clase de todo el planeta debemos desenmascarar a estos nsindicatos que constantemente traicionan a la clase obrera, firmando con la patronal y los gobiernos capitalistas pérdidas de reivindicaciones que costaron años de lucha. Un ejemplo de ello es la firma, por CCOO y UGT de España, de la aceptación del retraso de la edad de jubilación a los 67 años (con disminución de lo cobrado como pensión de hasta un 30 %), mientras en otros países, como Bolivia, los sindicatos afiliados a la FSM (Federación Sindical Mundial) firmaron la reducción de la edad de jubilación a 58 años para los hombres y 55 para las mujeres (rebajada para ellas en dos años por cada hijo engendrado, hasta los 49 años).
Clara diferencia entre el sindicalismo amarillo, reformista, de conciliación de clases y pacto social, frente al sindicalismo de lucha y de clase.
Mientras para los sindicatos amarillos el comunismo es comparable al fascismo (así lo escriben), para la clase obrera, con conciencia de que es explotada y siempre lo será dentro del capitalismo, solo con la destrucción del capitalismo y la implantación del socialismo será posible acabar con la explotación del hombre por la burguesía (que está gobernando en la mayoría de países).
Los sindicatos no vendidos a la patronal vamos a seguir luchando hasta que cambiemos esta realidad de explotación y esclavitud humana.
Quim Boix, Consejo Presidencial de la FSM, Secretario General de la UIS (Unión Internacional de Sindicatos) de Pensionistas y Jubilados (PyJ) de la FSM

Imagen: SharanBurrow, Secretaria General de la CSI (donde está la CES), con Christine Lagarde, líder del FMI

La FIT (ITF) provoca a la clase obrera
Como veteranos sindicalistas, a los que por las luchas vividas es difícil engañarnos, denunciamos que los que a sí mismos se llaman “trabajadores’”, nos referimos a la organización internacional FIT (Federación Internacional de los trabajadores del Transporte, ITF en sus siglas en inglés), han convocado un día internacional de acción en los muelles.
Es una acción convocada por parte de organizaciones que siempre se oponen a la lucha de clases, para crear y atribuirse una falsa imagen de lucha.
Los trabajadores del transporte, en los muelles, así como los trabajadores que han tenido tratos con estas organizaciones amarillas y reformistas, saben bien cuál es el coste de sus  “servicios” a la patronal.
Los trabajadores marítimos, estibadores u hombres de mar, que han necesitado representación sindical, han sido “chantajeados” y obligados a pagar a los burócratas y vendidos de la FIT por sus servicios. Al mismo tiempo, la FIT está abiertamente en la nómina de las multinacionales recibiendo cientos de miles de dólares, periódicamente. Su principal servicio, por el que son “recompensados” por los capitalistas, es conseguir la “paz social”, parando las acciones de los trabajadores militantes y las demandas colectivas.
Los trabajadores deben denunciar y aislar a estas organizaciones, deben fortalecer los sindicatos de clase, la solidaridad y el internacionalismo, contra las multinacionales y sus representantes dentro de los movimientos sindicales.

Quim Boix
Consejo Presidencial de la FSM
Secretario General de la UIS (Unión Internacional de Sindicatos)
de Pensionistas y Jubilados (PyJ) de la FSM

Ελληνικά

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

 

Σύντροφοι.

Εκ μέρους των Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (PyJ) του πλανήτη, που είναι οργανωμένοι στην ΠΣΟ, και εκ μέρους τού ισπανικού ταξικού συνδικαλισμού, θα ήθελα να εκφράσω την πλήρη αλληλεγγύη μας με τα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού.

Θα ήθελα επίσης να ξεκινήσω αυτή την παρέμβαση δεσμευόμενος να διαδώσω  τις συμφωνίες που έχουν ληφθεί εδώ. Θα γίνουν γνωστές και, στη συνέχεια, θα τίς διαδώσουν τόσο  οι ταξικές οργανώσεις των Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (PyJ)  στίς πέντε ηπείρους, όσο καί οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις τού ισπανικού κράτους.

Ως βετεράνος συνδικαλιστής μπορώ να πω ότι, εδώ και δεκαετίες, στον ταξικό συνδικαλιστικό αγώνα, η αλληλεγγύη με τον λαό της Παλαιστίνης ήταν πάντα παρούσα, τόσο στην Ισπανία όσο και στις πέντε ηπείρους.

Ο δίκαιος αγώνας σας είναι γνωστός και σεβαστός όχι μόνο από το σύνολο του οργανωμένου ταξικού συνδικαλισμού, αλλά καί από την μη διεφθαρμένη βάση του συνδικαλισμού της ταξικής συνεργασίας. Στην Ισπανία, για παράδειγμα, τα περισσότερα από τα μέλη τών Εργατικών Επιτροπών και τής UGT είναι αλληλέγγυα με τις απαιτήσεις σας, αναγκάζοντας τους ηγέτες αυτών των συνδικάτων να προσποιούνται ότι είναι αλληλέγγυοι με τον αγώνα σας, αν καί  στη συνέχεια συνεργάζονται και δουλεύουν μαζί με τους Σιωνιστές, τόσο στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (CΕS) όσο και στην Διεθνή Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία (CSI).

Έτσι, σήμερα είναι δυνατόν να οργανωθεί, σε ολόκληρο τον πλανήτη, η αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό, όχι μόνο στoν ταξικό συνδικαλισμό, αλλά καί με συνδικαλιστές πού  συνεργάζονται με τον καπιταλισμό.

Ωστόσο, είναι σημαντικό  η δράση αυτή να μήν μπορέσει να επιτρέψει να συνκαλυφθούν τα αίτια των απάνθρωπων επιθέσεων που υφίστασθε. Είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί η ιστορική πραγματικότητα του λαού σας. Υπομένετε επιθέσεις που μπορούν να συνοψιστούν σε δύο μόνο λέξεις, φασιστική γενοκτονία.

Όσο ο καπιταλισμός παραμένει το οικονομικό σύστημα που καθορίζει τις αποφάσεις των περισσότερων κυβερνήσεων του Κόσμου, οι γενοκτόνοι των διαφόρων κυβερνήσεων του Ισραήλ θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τη στήριξη της αστικής τάξης σε πολλές χώρες. Είχαν ακόμα και το θράσος να τούς δώσουν το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Για τούς καπιταλιστές δεν υπάρχει μεγαλύτερη πατρίδα από τα χρήματα. Τα πλούτη, και ο στόχος θησαυρισμού του είναι το μόνο πράγμα που καθοδηγεί τις αποφάσεις τους, ανεξάρτητα από τους θανάτους και τις αδικίες που προκαλούν.
Ως εκ τούτου η αστική τάξη, υπό την ηγεσία τών ιδιοκτητών των πολυεθνικών, παίρνει τις αποφάσεις τους με βάση τις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης του ελέγχου τους στον πλούτο του πλανήτη. Όσο το Ισραήλ είναι σε θέση να τους βοηθήσει να κερδίζουν χρήματα, οι καπιταλιστές θα στηρίζουν τους Σιωνιστές.

Η φιλοπόλεμη καί γενοκτόνα στάση του Ισραήλ επιτρέπει στους κατασκευαστές όπλων να κάνουν μεγάλα κέρδη. Όπως έχουν κάνει πρόσφατα στα χρηματιστήρια ή τις αγορές μετοχών, λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι. Το να χρησιμοποιούνται τα όπλα είναι ο σκοπός τους ώστε , να μειώσουν τα αποθέματά τους.

Οι κατασκευαστές όπλων, οι πετρελαικές, οι φαρμακευτικές καί οι εταιρίες ηλεκτρισμού είναι οι πολυεθνικές εταιρείες,  πού χρηματοδοτώντας  προεκλογικές εκστρατείες, καθορίζουν τις αποφάσεις των αστών ηγεμόνων, που φαίνεται να είναι συντηρητικοί ή σοσιαλδημοκράτες. Όλοι αυτοί υπακούουν στις πιέσεις τού μεγάλου κεφαλαίου.

Αυτή είναι η βάση για την κατανόηση ότι ο αγώνας σας σαν λαός είναι στενά συνδεδεμένος με την πάλη όλων των προλετάριων, όλων των εργαζομένων και εκμεταλευθέντων του πλανήτη, ώστε να τελειώσουμε με τον καπιταλισμό σαν σύστημα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Μόνο τελειώνοντας με τον καπιταλισμό θα τελειώσει η πιθανότητα τού να είναι οι λίγοι  κάτοχοι όλου του πλούτου. Σήμερα, τέσσερις άνθρωποι είναι τόσο πλούσιοι όσο όλες μαζί οι 50 φτωχότερες χώρες, σήμερα το ένα τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού είναι πιο πλούσιο από ό, τι το υπόλοιπο 99%. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι  καπιταλισμός σημαίνει μόνο ανισότητα και  αδικία, η οποία θα αυξάνεται μέρα με τη μέρα, όσο δεν  τελειώνουμε με αυτόν σαν σύστημα.

Εμείς, οι Συνταξιούχοι και Επιδοματούχοι (PyJ) , γνωρίζουμε ότι η άδικη κατανομή του πλούτου έχει μόνο μία λύση, τον σοσιαλισμό. Ως εκ τούτου στο Ιδρυτικό μας Συνέδριο, σαν TUI τής ΠΣΟ, πού πραγματοποιήσαμε στην πόλη μου, τη Βαρκελώνη, το Φεβρουάριο του 2014 αλλά και στο Πρώτο Αμερικανικό Συνέδριο τών ταξικών οργανώσεων Συνταξιούχων καί Επιδοματούχων, που πραγματοποιήθηκε στο Κίτο (Εκουαδόρ) τον περασμένο Σεπτέμβριο, κάναμε σαφές ότι οι Συνταξιούχοι και Επιδοματούχοι (PyJ)  τής ΠΣΟ έχουμε αγωνιστεί σε όλη τη ζωή μας, και εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, όσο μάς μένει ζωή και δύναμη, δίπλα στην τάξη μας, η εργατική τάξη για την ανατροπή του καπιταλισμού και τη δημιουργία του σοσιαλισμού.

Μόνο οι κυβερνήσεις πού αγωνίζονται ενάντια στον καπιταλισμό, καί θα ήθελα να να εξάρω την Κούβα και τη Βενεζουέλα, έχουν δείξει με σαφήνεια την αλληλεγγύη τους προς τον παλαιστινιακό λαό. Χαιρετίζουμε τις συμπεριφορές αυτές και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε έτσι ώστε κάθε μέρα να γίνονταιι όλο καί περισσότερες περισσότερες οι κυβερνήσεις πού καταγγέλουν τη γενοκτονία πού διενεργείται από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Οι βετεράνοι συνδικαλιστές τής TUI μας τών Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (PyJ) είμαστε  καλοί γνώστες της πραγματικότητας του αγώνα σας. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών στις οποίες είμαστε εν ενεργεία εργαζόμενοι και κατά την πρόσφατη περίοδο κατά την οποία  έχουμε συνταξιοδοτηθεί, έχουμε συμμετάσχει σε πολλές δράσεις αλληλεγγύης με το λαό της Παλαιστίνης.

Επιπλέον, οι ισπανοί συνδικαλιστές γνωρίζουμε από κοντά όσα υποφέρει ο παλαιστινιακός λαός. Ο λαός μας υπέφερε επίσης από τίς φασιστικές μεθόδους γενοκτονίας του Φράνκο. Έχουμε, επίσης, υπομείνει τη βοήθεια των μεγάλων καπιταλιστών πρός την γενοκτόνα κυβέρνηση του δικτάτορα, βοήθεια μερικές φορές φανερά ή άλλες κρυφά, όπως αυτή πού έχει το Ισραήλ στις επιθέσεις της κατά του παλαιστινιακού λαού.

Στίς μέρες μας, στο ισπανικό κράτος, ο φασισμός εξακολουθεί να είναι παρών μέσω τών φασιστικών αποφάσεων τών διαδόχων τού δικτάτορα, αναφέρομαι στούς ηγέτες του Λαϊκού Κόμματος, που κυβερνά.

Δείγμα αυτού του νεο-φασισμού στην Ισπανία είναι οι δύο μεγάλες πολιτικές πραγματικότητες: 1) κατάργηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης (τον ίδιο νόμο που απαιτεί ο παλαιστινιακός λαός) σε διάφορες εθνικότητες, ιδίως στην καταλανική και την βασκική. Και 2) οι επαναλαμβανόμενες ποινές φυλάκισης, μέχρι 3-5 χρόνια, στούς συνδικαλιστές για την άσκηση του δικαιώματος της απεργίας ή πορείας, καθώς και τα πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε συνδικαλιστικές οργανώσεις για τις δράσεις στους δρόμους κατά τής εργοδοσίας.

Η κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος στην Ισπανία, πού είναι αυτή πού έχει τροποποιήσει τη νομοθεσία που επιτρέπει την συνδικαλιστική καταστολή που μόλις ανέφερα, συνέχισε τις καλές σχέσεις και τίς μεγάλες οικονομικές συναλλαγές με τη Σιωνιστική κυβέρνηση του Ισραήλ, ειδικά για το θέμα τών πωλήσεων όπλων που έχουν χρησιμεύσει και χρησιμεύουν για να καταπιέζουν τον  παλαιστινιακό λαό.
Τα ισπανικά ταξικά συνδικάτα καταγγείλουμε αυτές τίς σχέσεις με τους Σιωνιστές.

Τα πρόσφατα γεγονότα τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και την Ευρώπη, δείχνουν ότι ο ιμπεριαλισμός,  η βάση τής γενοκτονίας, εξακολουθεί να είναι ενεργός, και εξακολουθεί να τροφοδοτείται από τούς ίδιους καπιταλιστές ηγέτες που βοηθούν την καταπίεση της Παλαιστίνης.
Για αυτούς τους ηγέτες της παγκόσμιας μπουρζουαζίας ο πόλεμος παραμένει η αγαπημένη τους μέθοδος προκειμένου να κυριαρχήσουν και να λεηλατήσουν τούς λαούς.
Δίνουν έτσι συνέχεια στους αποικιακούς πολέμους τους πριν από μερικούς αιώνες. Θέλουν να συνεχίσουν ιδιοποιούμενοι με το ζόρι τούς φυσικούς πόρους των λαών.
Εσείς ξέρετε, μεταξύ άλλων, τήν λεηλασία των υδάτων από τα Υψώματα του Γκολάν, νερό πού μετά πουλάει ακόμη καί στην Ισπανία.
Άλλοι λαοί γνωρίζουν τη λεηλασία των φυσικών πόρων τους, όπως η Σομαλία, η Λιβύη, Σαχάρα και το Μάλι της Αφρικής, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τώρα η Συρία, στην Ασία.

Ο ταξικός συνδικαλισμός είχε πάντα ξεκάθαρη θέση σε ότι αφορά τον φυσικό πλούτο, είτε είναι το νερό, τα ορυκτά, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, είτε η αλιεία, η γεωργία αλλά και άλλα, ανήκουν μόνο στους λαούς τους.
H ΠΣΟ γεννήθηκε, πριν από 70 χρόνια, καταδικάζοντας στο Ιδρυτικό Συνέδριο της στο Παρίσι το 1945, τίς πράξεις εκμετάλλευσης και λεηλασίας της μητρόπολης κατά τών αποικιοκρατούμενων λαών και καταδικάζοντας τον ιμπεριαλισμό.
Θα συνεχίσουμε με αυτόν τον ίδιο προσανατολισμό, απορρίπτοντας τις θέσεις της ταξικής ανακωχής πού ήδη εμφανίστηκαν στο Ιδρυτικό Συνέδριο της ΠΣΟ.

Οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες,  που ήδη υποστήριξαν και χρηματοδότησαν το 1945 τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στις σκανδιναβικές χώρες της Ευρώπης, ωθώντας τους να ψηφίσουν κατά του ψηφίσματος που καταδίκαζε την αποικιοκρατία, στη συνέχεια, τους ώθησαν να αποχωρήσουν από την ΠΣΟ, και έτσι δημιουργήθηκε το CIOSI, CSI σήμερα, στο οποίο είναι ενταγμένα τα συνδικάτα τού Ισραήλ πού υποστηρίζουν τις διαφορετικές σιωνιστικές κυβερνήσεις.

Στην Ευρώπη, όπως και στον υπόλοιπο πλανήτη, ο ταξικός συνδικαλισμός αγωνίζεται γιά να αποσαφηνίσει αυτή την πραγματικότητα και να αποκαλύψει τούς ψευτοσυνδικαλιστές, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται την εργατική τάξη, αλλά στην πραγματικότητα κρυφά είναι σε συμφωνία με τους εργοδότες, οι οποίοι καί βοηθούν να διαιωνισθεί ο καπιταλισμός και υποστηρίζουν ανοικτλα τις ιμπεριαλιστικές δράσεις και τις γενοκτονίες, όπως αυτή πού διαπράτει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη.

Στην Ισπανία, αυτή η δέσμευση τού συνδικαλισμού τού CSI με τον καπιταλισμό, γίνεται γνωστή, ακόμη και με αποφάσεις της αστικής δικαιοσύνης να το επιβεβαώνουν. Μόλις έγινε γνωστό ότι πολλοί συνδικαλιστές ηγέτες τού CSI (εννοώ τους ηγέτες των Εργατικών Επιτροπών και το UGT) είχαν συμφωνήσει να προδώσουν τους εργαζόμενους σε αντάλλαγμα  μεγάλων χρηματικών ποσών. Η πιο σκανδαλώδης ήταν η περίπτωση των ηγετών των Εργατικών Επιτροπών, όπου χρηματίζονταν από την εταιρεία Panrico ώστε να περιορίσουν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, όταν εκείνοι έκαναν απεργία διαρκείας 8 μηνών.

Αυτή η διεφθαρμένη πρακτική του συνδικαλισμού ενδιαφέρει τούς εκμεταλλευτές μας καί χρησιμεύει στον περιορισμό τής ταξικής πάλης και την δυσφήμιση τών συνδικάτων, ενώ συγχρόνως τα χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν φασιστικές και γενοκτόνες πράξεις τους. Η περίπτωση της Παλαιστίνης είναι μια τέτοια ξεκάθαρη περίπτωση.

Επομένως, είναι αναγκαίο να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε ο συνδικαλισμός να ασκείται με ειλικρίνεια και μαρξιστική συνοχή, και αυτό είναι δυνατό μόνο εάν υπάρχει ταξικός συνδικαλισμός, αν αυτός ο συνδικαλισμός συντονίζεται από την ΠΣΟ.

Τα ταξικά συνδικάτα έχουν χρησιμοποιήσει πάντα την μαρξιστική ειλικρίνεια και  συνέπεια σάν σημαίες για την υπάρασπιση τών δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων και των λαών που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία τους.
Επιβεβαιώνουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε, με την ΠΣΟ, τον αλληλέγγυο  αγώνα με τον λαό της Παλαιστίνης.

Γι’ αυτό καί θα κλείσω με δύο ΖΗΤΩ!
ΖΗΤΩ Ο ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ!
ΖΗΤΩ Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

                                

Ραμάλα, 07.12.15.
Quim Boix, ισπανός συνδικαλιστής.
Γενικός Γραμματέας της ΤUI (Διεθνής Ένωση Συνδικάτων) Συνταξιούχων καί Επιδοματούχων   (P &J) τής ΠΣΟ.

2nd Congress of the TUI of Pensioners & Retired

Ficheros adjuntos: 
Tags: 

CV (Curricula Vitarum)

Ficheros adjuntos: 

TUI Συνταξιούχων και Επιδοματούχων ΤΗΣ ΠΣΟ ΣΤΗΝ 104η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙLΟ

TUI Συνταξιούχων και Επιδοματούχων ΤΗΣ ΠΣΟ ΣΤΗΝ 104η  ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙLΟ
Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τους Συνταξιούχους σε όλο τον πλανήτη, οργανωμένοι σε ταξικά συνδικάτα και συντονισμένοι στις 5 ηπείρους, για πρώτη φορά διεκδικούμε στην ΙLΟ τα δικαιωμάτα μας.
Αυτό είναι δυνατόν αφού η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία, πού σε λίγους μήνες συμπληρώνει 70 χρόνια ύπαρξης, αποφάσισε να δημιουργήσει  μια Διεθνή Ένωση  Ταξικών Συνδικάτων πού συγκεντρώνει τους συνταξιούχους σε πάνω από 100 χώρες.
Σας μιλώ ως Γενικός Γραμματέας αυτής της μοναδικής παγκόσμιας συνδικαλιστικής ταξικής οργάνωσης Συνταξιούχων.
Οι Συνταξιούχοι και Επιδοματούχοι είμαστε εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι, περίπου το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 30% των πολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου. Σε ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος αυτής της ομάδας δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί από τα καπιταλιστικά κράτη, το δικαίωμά τους για σύνταξη μετά από τα 60 τους χρόνια.
Αυτό το σημαντικό σώμα των πρώην εργαζομένων, έχει λόγω της ηλικίας τους όχι μόνο μεγάλη συλλογική σοφία (που χρησιμοποιείται για αιώνες από όλους τους πολιτισμούς), αλλά καί μακρόχρονη εμπειρία στον αγώνα για τα δικαιώματά μας. Η δική μας γενιά συνδικαλιστών έχει κερδίσει, από τα μέσα τού προηγούμενου αιώνα, τις μεγαλύτερες βελτιώσεις των εργασιακών δικαιωμάτων σε ολόκληρη την ιστορία της ταξικής πάλης.  Το έχουμε επιτύχει χάρη στους εντυπωσιακούς μαζικούς αγώνες που έχουν αφήσει πίσω τους δολοφονίες, βασανιστήρια, φυλακίσεις και απολύσεις, αλλά έχουν επίσης προσφέρει μεγάλη πρόοδο πού ο καπιταλισμός τώρα θέλει να χτυπήσει, ιδιαίτερα στο θέμα των συνταξιούχων προβάλοντας ψευδώς σαν δικαιολογία την κρίση τους.
  
Ας χρησιμοποιήσουμε την αριθμητική μας δύναμη, και την συνδικαλιστική καί αγωνιστική μας εμπειρία, σαν εφαλτήριο γιά νέα δικαιώματα στους Συνταξιούχους, καθώς και για ολόκληρη την εργατική τάξη. Δεν δεχόμαστε ότι οι εργαζόμενοι στο τέλος του κύκλου ζωής τους, πρέπει να εξαρτώνται από τις οικογένειές τους, όπως προτάθηκε στη Σενεγάλη από τον ηγέτη της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας και του εκπροσώπου της ΙLΟ στην Αφρική.
Θα αγωνιστούμε ενωμένοι με τους υπόλοιπους μισθωτούς, ενωμένοι με τους υπόλοιπους εκμεταλλευόμενους από το καπιταλιστικό σύστημα που μας καταπιέζει εξίσου όλους μας. Ο καπιταλισμός είναι τώρα η νέα σκλαβιά. Αλλά όπως με τον αγώνα και οι πρόγονοί μας κατάργησαν τη δουλεία, θα καταφέρουμε να σημειώσουμε πρόοδο προς την κατεύθυνση της κατάργησης του καπιταλισμού.
Κύριοι επιχειρηματίες, κυρίες κυβερνήτες των καπιταλιστικών χωρών, ας μάθετε  ότι οι ημέρες ή χρόνια του καπιταλισμού,  είναι μετρημένα. Ο καπιταλισμός περνάει από δομική σε συστημική κρίση, μέχρι την τελική κρίση του. Ο Καρλ Μαρξ το είχε προβλέψει και είχε δίκιο.
Υπάρχει πολύς πλούτος στον πλανήτη, και εμείς θα αγωνιστούμε για να το διανείμουμε με δίκαιο τρόπο. Αυτό είναι αδύνατο με τον καπιταλισμό, πού κλέβει τις πρώτες ύλες με γενοκτονίες και ιμπεριαλιστικούς πολέμους, όπως πριν έκλεβαν από τις αποικιακές χώρες με χρήση στρατιωτικής βίας.
Με αυτόν τον πλούτο να διανέμεται σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου, θα γίνει δυνατή μια αξιοπρεπή ζωή για όλους τους κατοίκους του πλανήτη. Δηλαδή σοσιαλισμός.
Ειδικότερα, προσπαθούμε για μία ελάχιστη και δημόσια σύνταξη ίση με τον ελάχιστο μισθό, όπως κάνουν στο Λουξεμβούργο (το οποίο είναι περίπου 1.800 € ανά μήνα). Οι πολίτες αυτής της χώρας θα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα όπως και κάθε άλλη χώρα στον πλανήτη.
Θα είχαμε αρκετά χρήματα γιά τις συντάξεις και τους μισθούς, αν δεν δαπανόνταν για φονικά όπλα, τα οποία είναι χρήσιμα μόνο για τους ιδιοκτήτες των πολυεθνικών εταιρειών που τα παράγουν, και χρησιμεύουν για να φέρουν την καταστροφή και το θάνατο, που προωθούνται από το ΝΑΤΟ, σε χώρες όπου πολυεθνικές θέλουν να κλέψουν τις πρώτες ύλες τους.
Θα το επιτύχουμε με αγώνες, όπως τους πρόσφατους τών Συνταξιούχων στην Ελλάδα (ανά χιλιάδες συρρέουν στους δρόμους της Αθήνας για να αναγκαστεί η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να εκπληρώσει αυτές που σήμερα ήδη έχει αποδειχθεί ότι είναι ψευδείς υποσχέσεις της προεκλογικής του εκστρατείας), στην Αυστραλία, Αφρική, στη Γαλλία, το Πακιστάν, το Νεπάλ και την Ινδία, την Κύπρο και τους ιστορικούς αγώνες στην Αργεντινή όπου οι συνταξιούχοι επί περίπου 1.210  συνεχόμενες Τετάρτες συνεχίζουν την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους μπροστά από το Κοινοβούλιο.
Ζητάμε να επεκταθεί η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου να διευρυνθεί έτσι ώστε να συμπεριλάβει τους συνταξιούχους. Δικαιώματα πού ποτέ δεν θα δεχτούμε να είναι, όπως είναι σήμερα, διαφορετικά ανάλογα με το φύλο.
Εμείς, οι Συνταξιούχοι, δεν έχουμε πλέον καμία εξάρτηση από τον εργοδότη (με εξαίρεση ορισμένες χώρες), καί το μόνο πού χρειάζεται να κάνουμε είναι να διεκδικήσουμε από τους κυβερνήτες, τους οποίους σταδιακά θα αλλάξουμε με την ψήφο μας. Έτσι βλέπουμε ότι, ενώ οι κυβερνήσεις των σοσιαλιστικών χωρών έχουν εξασφαλίσει εδώ και δεκαετίες, στους ανθρώπους που είχαν εργαστεί 25 ή περισσότερα χρόνια, μία αξιοπρεπή σύνταξη (μαζί με το δικαίωμα στη στέγαση, τις μεταφορές, την υγεία, και πολιτισμό σχεδόν δωρεάν, σύν συλλογική βοήθεια γιά την  επίλυση των προβλημάτων που φέρει μαζί της η ηλικία), οι κυβερνήσεις στις καπιταλιστικές χώρες μάς κόβουν καί αρνούνται τα βασικά δικαιωμάτα, αρχής γενομένης από την πλούσια Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σαφώς καταγγέλουμε τα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία που ενδιαφέρονται μόνο για τις μεγάλες τράπεζες και τους ηγέτες των κίτρινων συνδικάτων, τών συνδικάτων συνεργατών τής καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, τα συνδικάτα πού συντονίζονται από το CSI, που σε αυτήν την ΙLΟ, και ως πληρωμή τής υποταγής τους στον καπιταλισμό, θα κάλυπταν,  με τρόπο μονοπωλιακό, αντιδημοκρατικό και άδικο, όλες τους τομείς που αντιστοιχούν στα συνδικάτα.
Όπως είπα και στην αρχή, σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τους Συνταξιούχους μόλις άκουσα για πρώτη φορά σε αυτό το δωμάτιο του ΟΗΕ που χρησιμοποιείται από τη ILO, την φωνή της Ένωσης ταξικών βετεράνων πού, ως αντι-φασίστες, αντι-ιμπεριαλιστές και αντι-καπιταλιστές, έχουμε αγωνιστεί και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να αλλάξουμε τον κόσμο. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον της Ανθρωπότητας, και το γνωρίζετε, αν καί  προσπαθούν να καθυστερήσουν τον ερχομό του, ο οποίος θα είναι η τελική  νίκη μας.
 
Quim Boix
Γενικός Γραμματέας της TUI Συνταξιούχων και Eπιδοματούχων (PyJ) της ΠΣΟ

Έδρα της ILO και του ΟΗΕ, στη Γενεύη.
Ιούνιος  2015

Ελληνικά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νº8

ΓενικήΓραμματεία,  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Νº8,
Νοέμβριος καιΔεκέμβριος 2014

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ:
Σύντροφοιδίνωαπολογισμότων όσων πραγματοποιήθηκαν μετά τηνΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΝο 7:
Α) Εργασίεςτης Γενικής Γραμματείας (ΓΓ) .-
1. ΟσύντροφοςQuimBoixείχε τρειςεβδομάδεςδιακοπών και έκανε επίσκεψη στην Κούβαγια τουρισμό.
2.Επωφελήθηκε από το ταξίδι στην Κούβαγια να πραγματοποιήσειδύοσυναντήσεις(χωρίς κόστος για τηνΔιεθνής Ένωση ΣυνδικάτωνTUI), μίαστηνCTC(Συνομοσπονδία τωνΕργατώντης Κούβας) καιμία στοΠεριφερειακό Γραφείογια την Αμερικήπού βρίσκεται στην Αβάνα. Και στις δύοσυναντήσειςσυμμετείχεεπίσηςη σύντροφοςMercèEscudé, η οποία εκπροσώπησε το συνδικάτοCSUτων Συνταξιούχων και Επιδοματούχωντης Ισπανίας. Κατά τη συνάντησηπου πραγματοποιήθηκε στηνCTC, εκτός από τηνανταλλαγή πληροφοριώνσχετικά με την κατάστασητων συνδικάτωνστην Ισπανία, έλαβε σανΔιεθνής Ένωσης Συνδικάτων(TUI)εκτενή πληροφόρησησχετικά με τοσυνδικαλιστικό έργο που γίνεται απότουςΣυνταξιούχoυς και επιδοματούχουςεντός τηςCTC. Επισυνάπτονται σε έγγραφο περίληψη αρχείων, στα ισπανικά, μετά από εκτύπωση του εγγράφου σε χαρτίπου μαςέδωσανοι σύντροφοιτηςCTC. Η συνάντησηστην έδρατου Περιφερειακού Γραφείουγια την Αμερικήτης ΠΣΟ επέτρεψε να προχωρήσει η προετοιμασίατης ΑμερικανικήςΠεριφερειακής Διάσκεψηςτων ΤαξικώνΣυνδικάτωντων Συνταξιούχων και Επιδοματούχων(αναμένεται την άνοιξη του 2015, στοQuito, στον Ισημερινό, που διοργανώθηκε απότην CTE). Ο σύντροφοςRamónCardonaδεσμεύθηκε να βοηθήσειγια τηνεπιτυχίατης Διάσκεψης. Το ενημερωτικό δελτίοτης ΠΣΟστην Αμερικήδημοσίευσεμια φωτογραφίακαισύντομοχρονικό αυτής τηςσυνεδρίασης.
3.Επαναλήφθηκαν οιπροσπάθειες για τη σύγκλησηστο Μπαχρέιντηςετήσιας συνάντησης του 2015των ομάδων διεύθυνσηςτης Διεθνής Ένωση Συνδικάτων Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (TUI). Μετά απόπολλές ανταλλαγέςηλεκτρονικών ταχυδρομείωνήταντελικά σε θέσηναστείλoυν, στις 30 Δεκεμβρίουκάλεσμασε3γλώσσες(Αγγλικά, ΓαλλικάκαιΙσπανικά), για ναπροσπαθήσουν να κάνουντην ετήσια συνεδρίασητου2015την 1η Μαρτίουστηνπρωτεύουσατου Μπαχρέιν.Έχει ζητηθείεπειγόντως απόκάθεηγέτητηςΔιεθνής Ένωση Συνδικάτων Συνταξιούχων και Επιδοματούχων της ΠΣΟπου έχει κληθεί να ενημερώσει αν μπορεί ναπαρευρεθεί(αν το σωματείο τουμπορεί να πληρώσει τοταξίδι). Εάν δεν υπάρχει επαρκήςαπαρτίαώστε η συνεδρίασηνα πραγματοποιηθεί σε καλές συνθήκες, αυτή θα καθυστερήσεικαι θα αντικατασταθεί από μία ΕΙΚΟΝΙΚΗσυνάντηση, δηλαδήανταλλαγή απόψεωνκαι συμφωνιώνμέσωηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
4. Έγινε επίσημηαίτησηστην ILOγια τηναναγνώρισητης Διεθνής Ένωση Συνδικάτων (TUI)από αυτόν τον διεθνήοργανισμό. Βλέπεστο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ1την επιστολή πού εστάλη.
5.Μιαυπενθύμισηεστάλησε όλα τα μέλητης διεύθυνσης  τηςΔιεθνής Ένωση Συνδικάτων(TUI)για την συγκεκριμενοποίησητων αντίστοιχωνπρογραμμάτων εργασίαςτους, εκτός των ΓραμματέωντωνΟικονομικώνκαιΠροπαγάνδας, δεδομένου ότι είναιοι μόνοι πουέχουν ήδη υποβάλειγραπτή πρότασητους. Δείτετις προτάσεις τωνδύοΓραμματειώνστην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΝº4.
6. Εκφράσθηκαν οι ευχαριστίες προς τους συντρόφους του Συνδικάτου AllIndiaBSNL,στην Ινδία, για την οικονομική συνεισφοράτους$ 200ωςποσοστώσειςγια το 2014καιτο 2015.
7.Εστάλη σεόλες τις διαθέσιμεςεπαφέςχαιρετισμόςγια επιτυχίεςγια το 2015 καιζητήθηκε ναδιαδίδεται όσο τοδυνατόνπερισσότερο ώστε να μνημονεύεταιμε αυτόν τον τρόπο ηύπαρξητηςΔιεθνής Ένωση Συνδικάτων Συνταξιούχων και Επιδοματούχων(ΤUI), μαζί με την ανάγκητου αγώναγιατις διεκδικήσεις πουορίζουμεστοΠρώτο Συνέδριομας. Θαπροσπαθήσουμενα κοινοποιήσουμεαυτόν τονχαιρετισμόεπί τη ευκαιρία του τέλους του έτους στο μέγιστοτωνγλωσσών(δείτε στο διαδίκτυο, να αναρτηθεί εκεί).
8.Διεξήχθηστη Βαρκελώνη μιασυνάντησημετα 4άτομα που εμπλέκονταιστη διαχείρισητου κεντρικού webτηςΔιεθνής Ένωση Συνδικάτων Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (TUI)της ΠΣΟ. Ακόμαλείπει ένααπαραίτητο συμπλήρωματης αποκεντρωμένης διαχείρισης, ανά γλώσσα.
9. Ζητήθηκεοεντοπισμόςσχεδιαστώνπου μπορούν να βοηθήσουντον Γενικό ΓραμματέαΠροπαγάνδαςνα κάνειαφίσεςήάλλα υλικάγια τη διάδοση τωνιδεώντουαγώναμας.
10. Παρελήφθη από το συνδικάτο PLF τούΠακιστάνπρόσκληση επίσκεψης στη χώρατους (αναλαμβάνουν όλα τα έξοδα, συμπεριλαμβανομένου του αεροπορικού εισιτηρίου) γιανα πραγματοποιηθούν συσκέψειςγια τη διάδοση τωνσυμφωνιώντουΙδρυτικού Συνεδρίου τηςΔιεθνής Ένωσης Συνδικάτων (TUI), και συγχρόνως να γίνει αντιληπτή καλύτεραη πραγματικότητα τώνΣυνδικάτων Συνταξιούχων και Επιδοματούχωνσε αυτήν την ασιατικήχώρα.
11.Έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις, προςτους συντρόφουςπου εμπλέκονται, για ναπροωθήσουν τις προετοιμασίεςτων5ΠεριφερειακώνΔιασκέψεωντης Διεθνής Ένωση Συνδικάτων (TUI), μία για κάθεήπειρο.
12.Προτάθηκε στιςδύο εκλεγμένες Επιτροπέςστο Συμβούλιο(Τεχνική και Έρευνας, καθώς καιΕλέγχουΟικονομικών) ναεκπονήσουν και να εφαρμόσουνένα σχέδιοεργασίας για καθένα απότα καθήκοντάτους.
Β) ΕΡΓΑΣΙΕΣΤΩΝΑΛΛΩΝ ΜΕΛΩΝΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.-
1.Ο σύντροφοςAlainRodriguez, ΓραμματέαςΠροπαγάνδας, ασχολήθηκε με την οριστικοποίησητηςπρότασηςτου Γενικού ΓραμματέατηςΔιεθνής Ένωση Συνδικάτων Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (TUI), προετοιμάζονταςχαιρετισμόγια το 2015πού στείλαμεωςΔιεθνής Ένωση Συνδικάτων Συνταξιούχων και επιδοματούχωντης ΠΣΟ
2.Οι σύντροφοιτου ΠΑΜΕστην Ελλάδαοργάνωσανστις10.12.14εκ νέου αγώνες πάληςστους δρόμους, για ναυπάρξεισυνέχειαστους αγώνεςτουπερασμένου Ιουνίου. Ζήτησαν: 1) Ανάκτησηόλων αυτών πουτους είχαν αφαιρεθεί μετις οικονομικές μεταρρυθμίσεις. 2) Πληρωμέςτης13τηςκαι14της σύνταξης, τού καλοκαιριούκαιτού τέλους του έτους. 3) Άμεση καταβολή τωνσυντάξεων. 4) Αποκατάστασητωνπρογραμμάτωνκοινωνικού τουρισμούκαιλουτροθεραπείας. 5) Δημόσια δωρεάν υγειονομική περίθαλψη. Μπορείτε να δείτετις φωτογραφίεςστο: https://plus.google.com/111424066969409429174/photos.
3.Οι σύντροφοιτης Αργεντινήςσυνεχίζουν να βγαίνουνστους δρόμουςκάθε Τετάρτηκαι να έχουνόλο και περισσότεροτη λαϊκή υποστήριξηγιατιςαξιώσειςτωνν Συνταξιούχων και Επιδοματούχων. Κάθεεβδομάδαστέλνουντο ενημερωτικό δελτίο τους.
4.Οι σύντροφοιτης Αυστραλίαςεξακολουθούν ναμάχονται γιατα δικαιώματα τωνΣυνταξιούχων και Επιδοματούχων σε αυτή τη μεγάληχώρα. Κάθεμήνα στέλνουντο ενημερωτικό δελτίοτους.
5.Όσον αφοράτους πιθανούς τρόπουςεορτασμούτης πρώτης επετείου απότην ίδρυση τηςΔιεθνής Ένωση Συνδικάτων Συνταξιούχων και Επιδοματούχων(TUI) της ΠΣΟ μόνοη Γραμματεία Προπαγάνδας καιο σύντροφοςτης Αλγερίας έκαναν προτάσεις. Ως εκ τούτου,αφήνουμε γιαάλληστιγμή τον εορτασμό.
6. Οι σύντροφοι του Μπαχρέινδημοσίευσαν στοσυνδικαλιστικό ενημερωτικό δελτίοτον περασμένο Νοέμβριο,τιςδραστηριότητεςΣυνταξιούχων και Επιδοματούχωνστηνχώρατους, συμπεριλαμβανομένηςσκληρής κριτικήςπρος το αντίστοιχο Υπουργείο Εργασίας.
7.Οι σύντροφοιτου Ισημερινού, με τη βοήθεια άλλων ηγετώντηςΔιεθνής Ένωσης  Συνδικάτων (TUI)στην Αμερική, εξακολουθούν ναπροετοιμάζουντην πρώτη Περιφερειακή Συνδιάσκεψητων ταξικών συνδικάτων Συνταξιούχων και Επιδοματούχωντης ηπείρουτους.
8.Το ίδιο συμβαίνει καιστην Ασίακαι την Αφρική, που συμμετέχουνοι αντίστοιχοισύντροφοι.
9.Περισσότεροκαθυστερημένοι είμαστε στην Ευρώπηκαιτη ΜέσηΑνατολή, σε ότι αφορά στην προετοιμασίατων σχετικώνΠεριφερειακών Διασκέψεων.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ1.-
Επιστολή αίτησηςαναγνώρισης τηςΙLO
Κύριες/οι.
Αρχίζοντας ήθελα νασας χαιρετήσω, εξ ονόματος των Συνταξιούχωνκαι Επιδοματούχωνπου, οργανωμένοι σε συνδικάταστιςπέντεηπείρους, αυτό το έτος το 2014πραγματοποιήσαμε το πρώτοΠαγκόσμιο Συνέδριοτων ΣυνδικάτωνΣυνταξιούχωνκαι Επιδοματούχων.
Σε αυτό τοΠαγκόσμιο ΣυνέδριοδημιουργήσαμεηΔιεθνής Ένωση Συνδικάτων Συνταξιούχων και επιδοματούχωντης ΠΣΟ(Πανγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία).
Στο διαδίκτυο: http://www.pensionistas.info/web/es θα βρείτε όλες τις πληροφορίεςπου αφορούνΙδρυτικό Συνέδριομας.
Απευθυνόμαστε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΙLΟ για να αναγνωρίσει ενώπιον της ΙLΟ την ύπαρξη μας ως παγκόσμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.
Επιθυμούμεαυτή την αναγνώρισηώστε να τυγχάνουμε αντιμετώπισηςόπως αρμόζειστο πλαίσιο της ILO, ιδίωςγια να μας δώσειτο δικαίωμαναπαρεμβαίνουμεενώπιον της Ολομέλειαςτουετήσιου Συνεδρίουτης ILO. Συγκεκριμένα, το ζητούμε για την 104ηΣύνοδο της ΔιεθνούςΣυνδιάσκεψης Εργασίας, που συγκλήθηκε για τις ημέρες1 έως13 Ιούνη 2015.
Ήδησυνεντευξιάστηκαεγώ προσωπικά, τον Ιούνιο αυτού του έτους, στα γραφείατηςέδραςτης ILOστη Γενεύημεπαρουσία των εξής:
PierreMartinot-Lagarde, Ειδικός Σύμβουλος, ΤμήμαΣχέσεων και Υποστήριξης ΠρογραμμάτωνΕξωτερικού(PARDEV).
Maria HelenaAndre, ΔιευθύντριατουACTRAV
ΑnnaBiondi, Αναπληρώτρια ΔιευθύντριατουACTRAV
Σύμφωνα με αυτά που ειπώθηκανσε αυτές τιςσυνεντεύξεις σαςεπισυνάπτω στααντίστοιχααρχείατους, διάφορα έγγραφα:
1)Επιστολήτουαιτήματοςνα αναγνωριστείωςΔιεθνής Ένωση Συνδικάτων      (TUI)από τη ILO
2) Τα καταστατικά τηςΔιεθνής Ένωση Συνδικάτων Συνταξιούχων και Eπιδοματούχων (TUI)της ΠΣΟ
3) Την σύνθεσητης εκλεγμένηςσυνδικαλιστικής ηγεσίαςστο συγκεκριμένοΙδρυτικό Συνέδριο.
4) Μιασύνοψη των δραστηριοτήτωνμας.
Είμαστε στη διάθεσή σαςναπροσκομίσουμε όλα τα απαραίτητασυμπληρωματικά έγγραφα που πιθανόν σας είναι απαραίτητα.
Ευελπιστούμε στηνσωστή λήψητου μηνύματος αυτού, ευχαριστώντας εκ των προτέρωνγια την επιβεβαίωση του (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), ότι το στείλαμε στα σωστά τμήματα της ILOκαι στα κατάλληλα άτομα.
Με τις καλύτερες ευχές
.
QuimBoix
Γενικός ΓραμματέαςτηςΔιεθνής ΈνωσητωνΣυνταξιούχωνκαι Επιδοματούχων της ΠΣΟ
http://www.pensionistas.info/web/es
0034 609547814
Paseode San Juan, 176, 5º, 3ª08037Βαρκελώνη,Ισπανία

Ελληνικά