1η ΟΚΤΩΒΡΗ 2016 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Πρόσκληση της παγκόσμιας οργάνωσης συνταξιούχων επιδοματούχων.
Προς όλες τις οργανώσεις μέλη της για την
1η ΟΚΤΩΒΡΗ 2016
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ  ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Η καπιταλιστική κρίση και βαρβαρότητα, βρίσκεται σε εξέλιξη κεφάλαιο και κυβερνήσεις προσπαθούν να βρουν προσωρινή διέξοδο φορτώνοντας  τα βάρη της στους συνταξιούχους, εργαζόμενους  και τα λαϊκά στρώματα.
Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας οι συνταξιούχοι και Επιδοματούχοι σε όλο τον κόσμο βιώνουν την επιδείνωση της ζωής τους και την ζωή των παιδιών τους. 
Οι συντάξεις τους συρρικνώνονται, οι παροχές υγείας ιδιωτικοποιούνται, οι κοινωνικές δομές διαλύονται, τα δικαιώματα τους συνολικά περιορίζονται. Αλλού δεν υπάρχουν τέτοια δικαιώματα.
Κράτος και μεγαλοεργοδοσία μειώνουν την συμμετοχή τους στην κοινωνική ασφάλιση – υγεία μεταβιβάζοντας τα βάρη μόνο στους ασφαλισμένους εργαζόμενους – συνταξιούχους. Ανοίγοντας το δρόμο στην ιδιωτική ασφάλιση. Σε αρκετές χώρες στον κόσμο δεν υπάρχους καθόλου υποδομές, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη συντάξεις, κατοικία, καθαρό νερό.
Καλούμε όλες μας τις οργανώσεις την 1η Οκτώβρη παγκόσμια ημέρα των συνταξιούχων σε δράση.
Αγωνιζόμαστε: Για δωρεάν – δημόσια κοινωνική ασφάλιση  ιατρική φροντίδα και φαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους. 
Να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη σύνταξη την μείωση των ορίων ηλικίας σε άνδρες, και νωρίτερα στις γυναίκες. Συντάξεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας ώστε να ζούμε μια αξιοπρεπή ζωή.
Για κοινωνικές παροχές, κατοικία, καθαρό νερό.
ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΑΓΝΩΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΖΩΗ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ  ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ
ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ