VERY IMPORTANT, INDIA PENSIONERS: Οι προτάσεις της για τις εκλογές

Tele Συνταξιούχος Ιαν- Μάρτιος 2024-Editorial

 

ΟΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΈΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΉΚΟΝΤΆ ΜΑΣ.

 

Οι γενικές εκλογές για την 18η Lok Sabha έχουν κηρυχθεί από την Εκλογική Επιτροπή και έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν σε επτά φάσεις ξεκινώντας από τις 19 Απριλίου έως την 1η Ιουνίου 2024 σε διάφορες πολιτείες και εδάφη της Ένωσης.

 

Πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για τη χώρα μας. Φυσικά, δεν έχουμε κομματική πολιτική, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να φροντίζουμε για τα συμφέροντα των συνταξιούχων μας. Ποια ήταν η πολιτική της κυβέρνησης Μόντι στα ζητήματα των συνταξιούχων.

 

1. Αναθεώρηση σύνταξης, το νόμιμο δικαίωμα των συνταξιούχων BSNL / MTNL που οφείλεται από 01-01-2017 στερείται προδοτικά τους τελευταίους 87 μήνες.

 

2. Τρεις δόσεις IDA/DR που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid δεν επιστράφηκαν και απορρίφθηκαν παρά τις ευνοϊκές δικαστικές αποφάσεις.

 

 

3. Το NJCM και ο Scova γελοιοποιούνται κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Modi, καμία διευθέτηση σε κανένα από τα μακροχρόνια εκκρεμή αιτήματα, δηλαδή Αποκατάσταση της μετατροπής μετά από 12 χρόνια, μία πλασματική προσαύξηση για σύνταξη σε όσους ολοκλήρωσαν πλήρη υπηρεσία ενός έτους αλλά συνταξιοδοτήθηκαν πριν από την απόσυρση της αύξησης, Σταθερό ιατρικό επίδομα 3.000 ρουπιών, το μόνο μη απορριφθέν αίτημα της Κοινοβουλευτικής Μόνιμης Επιτροπής,  εφαρμογή της επιλογής 1, που συνέστησε η 7η Επιτροπή Αμοιβών, Αποκατάσταση της σιδηροδρομικής παραχώρησης που αποσύρθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid και καμία απόφαση για τον διορισμό της 8ης Επιτροπής Αμοιβών.

 

4. Καμία απόφαση για Επαναφορά Παλαιού Συνταξιοδοτικού Σχεδίου καθώς το ΝΕΠ έχει ήδη αποδειχθεί ότι δεν είναι Συνταξιοδοτικό Σχέδιο. Τίποτα δεν αναμένεται από την Επιτροπή Επιπέδου Γραμματέα που διορίστηκε από την κυβέρνηση Μόντι, καθώς είδαμε την εχθρική στάση της κυβέρνησης Μόντι προς ορισμένες πολιτειακές κυβερνήσεις που αποκατέστησαν το OPS.

 

 

5. Όλες οι ακόλουθες συστάσεις της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής απορρίπτονται κατηγορηματικά από την κυβέρνηση Μόντι.

 

α) Επικουρική σύνταξη 5% στα 65, 10% στα 70 και 15% στα 75.

 

(β) Κέντρα Υγείας CGHS σε όλες τις επαρχίες της χώρας.

 

(γ). Απόσπαση δικαιολογημένων ιατρών, παραϊατρικού προσωπικού και νοσηλευτών στα Κέντρα Ευεξίας CGHS.

 

(δ) Μεριμνά για την προμήθεια επαρκών φαρμάκων στα Κέντρα Ευεξίας.

 

ε) επιστροφή ολόκληρου του ποσού για περίθαλψη στα μη ενσωματωμένα νοσοκομεία CGHS.

 

ΟΙ ΕΓΓΥΉΣΕΙΣ MODI ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΕΣ.

 

Τόσες πολλές εγγυήσεις εξακολουθούν να δίνονται πλουσιοπάροχα από τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι και κατά τη διάρκεια αυτών των εκλογών. Ας εξετάσουμε τι απέγιναν οι ακόλουθες «Εγγυήσεις» που δόθηκαν στο παρελθόν.

 

  1. Το τεράστιο ποσό μαύρου χρήματος που απορροφήθηκε και κατατέθηκε στις ξένες τράπεζες θα επιστραφεί και 15 εκατομμύρια ρουπίες το καθένα θα δοθεί σε κάθε πολίτη της Ινδίας.

Τίποτα δεν έγινε και οι δυνάμεις του μαύρου χρήματος ανθούν περισσότερο από ποτέ.

2. 2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα δημιουργούνται κάθε χρόνο για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ανεργίας στη χώρα.

Οι διαθέσιμες κενές θέσεις στον τομέα της κεντρικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των σιδηροδρόμων, πάνω από 10 εκατομμύρια δεν καλύπτονται. Οι κενές θέσεις, μετά από συγκεκριμένη περίοδο ακυρώνονται. Δίνονται μόνο συμβάσεις και περιστασιακές θέσεις εργασίας. Στο όνομα του Agnipadh, ακόμη και οι αποσπάσεις στις ένοπλες δυνάμεις γίνονται συμβατικές. Ως αποτέλεσμα, η ανεργία στη χώρα έχει γίνει ανησυχητικά υψηλή, ώστε το 83% των ανέργων είναι μορφωμένοι νέοι.

3. Η τιμή της βενζίνης θα μειωθεί στα 50 ₹ ανά λίτρο και η τιμή του υγραερίου θα μειωθεί επίσης.

Το 2014, η τιμή της βενζίνης ήταν 70 ₹ και το κόστος του αργού πετρελαίου ενός βαρελιού στη διεθνή αγορά ήταν 136 δολάρια. Η τιμή του υγραερίου ήταν 410 ₹.

Τώρα η τιμή του αργού πετρελαίου έχει πέσει στα 86 δολάρια το βαρέλι. Αλλά δείτε την τιμή της βενζίνης ₹ 110 ανά λίτρο. Τι υπέροχη μαγεία; Όταν η τιμή του αργού πετρελαίου μειώνεται κατά περίπου 40%, η τιμή της βενζίνης αυξάνεται κατά 57%. Πώς συνέβη; Ο συνολικός φόρος που επιβάλλεται στη βενζίνη και το ντίζελ είναι 66%, ο υψηλότερος στον κόσμο. Από αυτό το ₹33 είναι το σύνολο του πρόσθετου ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ειδικού πρόσθετου ειδικού φόρου κατανάλωσης που δεν μπορούν να μοιραστούν με τις πολιτειακές κυβερνήσεις.

Γιατί η κυβέρνηση Μόντι κατέφυγε σε μια τόσο σκληρή λεηλασία του λαού;

Το 2014, ο εταιρικός φόρος ήταν 30%. Το 2019, ο συντελεστής εταιρικού φόρου υπό το καθεστώς Modi είναι μόνο 15%. Ως αποτέλεσμα, τα έσοδα της κυβέρνησης μειώθηκαν απότομα και για να αντισταθμίσει αυτή την απώλεια, η κυβέρνηση Μόντι κατέφυγε στη λεηλασία των απλών ανθρώπων.

Όπως γνωρίζετε, η τιμή του υγραερίου αυξήθηκε επίσης έως και 1.100 ₹. Ακόμη χειρότερα, η επιδότηση αποσύρθηκε χωρίς να επηρεαστεί.

 

4. Χειραφέτηση και ασφάλεια των γυναικών.

Οι βιασμοί και οι δολοφονίες ακόμη και ανήλικων κοριτσιών, που ανήκουν ιδιαίτερα σε ντάλιτ, έχουν γίνει ανεξέλεγκτοι σε πολλά κράτη και τα θύματα και οι μάρτυρες επιτρέπεται να δέχονται επιθέσεις και να σκοτώνονται. Οι ταραχές στο Μανιπούρ που σκόπιμα διαιωνίζονται από τα κατεστημένα συμφέροντα συνεχίζονται αμείωτες από τον Μάιο του 2023. Αρκετές γυναίκες παρελαύνουν γυμνές, βιάζονται και δολοφονούνται.

5 «Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΉ ΜΟΥ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΜΈΝΗ ΑΠΌ ΔΙΑΦΘΟΡΆ».

 

Με το Ανώτατο Δικαστήριο, να ακυρώνει τα εκλογικά ομόλογα που τα κηρύσσουν αντισυνταγματικά και την επακόλουθη αποκάλυψη του SBI, το πραγματικό πρόσωπο του Modi και του BJP εκτίθεται. Τα εκλογικά ομόλογα και το PM Cares Fund είναι οι μεγαλύτερες απάτες μέσω των οποίων το BJP πήρε χιλιάδες crores, παράνομα.

 

Απονομισματοποίηση, η γκάφα των Ιμαλαΐων.

Νομίσματα των 1000 και 500 ₹ ακυρώθηκαν από τον Ναρέντρα Μόντι στις 08-11-2016 ισχυριζόμενος ότι περιέχουν πλαστά, μαύρο χρήμα και τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Ποιες ήταν οι συνέπειες; Οι άνθρωποι ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπωρήθηκαν για ένα χρόνο. Χιλιάδες βιομηχανίες μικρής κλίμακας έκλεισαν και χιλιάδες εργάτες έμειναν άνεργοι. Η εθνική οικονομία βρίσκεται σε τέλμα.

 

Εάν πέτυχε την επίτευξη των στόχων;

Όχι, ένα μεγάλο μηδέν.

Σύμφωνα με την RBI, το 99% των νομισμάτων επιστράφηκαν.

 

Επιθέσεις σε PSU.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, οι PSU γεννιούνται για να πεθάνουν. Σχεδόν όλα τα PSU, συμπεριλαμβανομένων των κερδοφόρων PSUs με καθεστώς Nava Retna, παραδίδονται στις εταιρείες σε τιμές μιας χρήσης. Στο όνομα του National Monetisation Pipeline, τα εθνικά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στους στρατηγικούς τομείς, δίνονται επίσης στις επιχειρήσεις.

Η BSNL δεν επιτρέπεται να αναπτυχθεί.

Παρά τη δήλωση επαναλαμβανόμενων «πακέτων αναβίωσης», τίποτα δεν συνέβη εκτός από την περικοπή 78.569 εργαζομένων. Η BSNL δεν επιτρέπεται να ξεκινήσει τις υπηρεσίες 4G προμηθεύοντας εξοπλισμό από ξένες εταιρείες, ενώ δεν υπάρχει τέτοια απαγόρευση στις ιδιωτικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Έτσι, χιλιάδες πελάτες εγκαταλείπουν το BSNL θέτοντας σοβαρή απειλή για την ίδια την ύπαρξή του. Η πραγματική πρόθεση της κυβέρνησης Modi είναι να εξαλείψει την BSNL και να παραδώσει τα περιουσιακά της στοιχεία αξίας ρουπιών εκατομμυρίων crores στον Ambani ή τον Adani και να τους επιτρέψει να λεηλατήσουν τους ανθρώπους με υπερβολικές τιμές για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες. Χωρίς υπαιτιότητα των εργαζομένων της BSNL, στερούνται της νόμιμης μισθολογικής αναθεώρησης που οφείλεται από 01-01-2017.

Η ανισότητα διευρύνθηκε ανησυχητικά.

Μετά από 10 χρόνια κυριαρχίας του Modi, χωρίς αμφιβολία, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στην Ινδία έχει αυξηθεί με εκπληκτικό ρυθμό, χάρη στις επαγγελματικές πολιτικές. Ταυτόχρονα, η ανισότητα μεταξύ πλουσίων και φτωχών έχει διευρυνθεί απότομα. Η Ινδία κατέλαβε την 111η θέση από τις 123 χώρες στον δείκτη φτώχειας, ενώ το 1% των υπερπλουσίων στρίμωξε το 40% των εθνικών περιουσιακών στοιχείων.

Αφήστε όλα αυτά, η πολιτική του μίσους και της ταπεινοφροσύνης που ακολουθεί το κυβερνών κόμμα είναι η πραγματική απειλή για την ελευθερία, την ειρήνη, τη δημοκρατία, την εκκοσμίκευση και το μεγάλο μας σύνταγμα.

Ας σκεφτούμε λοιπόν σοβαρά και ας ψηφίσουμε με συνέπεια στις προσεχείς εκλογές.

 

Κ Γ Jayaraj

 

Tags: 
Continent: