ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΑΝ ΤΟ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧEΔΙΟ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. (ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ)

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΑΝ ΤΟ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧEΔΙΟ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. (ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ) ΠΟΥ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ TEMER.
Οι μεγάλες κινητοποιήσεις έχουν αναστείλει  τα σχέδια της κυβέρνησης Temer και του ΔΝΤ, που εξυπηρετούν μεγάλους οικονομικούς και χρηματοοικονομικούς ομίλους, της εγκαθίδρυσης, το Δεκέμβριο του 2017, της διαδικασίας συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, πολύ αρνητικής για τα δίκαια, αναγκαία και κατακττηθέντα, από τους αγώνες της εργατικής τάξης, δικαιώματα. Μία συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που αυξάνει την ηλικία συνταξιοδότησης, θεσπίζει ένα ποσοστό μερικής υποκατάστασης σε σχέση με τους μισθούς, σύμφωνα με τις συνεισφορές, και αυξάνει έως και 50 χρόνια συνεισφοράς για την πλήρη συνταξιοδότηση, μεταξύ άλλων οπισθοδρομικών μέτρων.
Η αναστολή της ψήφου της Μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος από το Κογκρέσο, με τη δικαιολογία της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που προκαλείται από την ίδια Temer, ενάντια στην γνώμη των υψηλόβαθμων  του στρατεύματος της, είναι μια νίκη του αγώνα και της αντίστασης των εργαζομένων και του λαού που προώθησαν τις ταξικές οργανώσεις και ήττα της Κυβέρνησης και των εξουσιών του Κράτους στην πολιτική αποφόρτισης της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος στους ενεργούς και συνταξιούχους εργαζόμενους.
Οι  μεγάλες κινητοποιήσεις, η αντίσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, υπό την ηγεσία της εργατικής τάξης, είναι ζωτικής σημασίας ώστε να αναγνωρίσουν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι τη λαϊκή αποδοκιμασία και την ύπαρξη της στην αρνητική επίπτωση ως  προς τις ψήφους  που απαιτούνται για την έγκριση του.
Ως δικαιολογία, η Κυβέρνηση θέσπισε ομοσπονδιακή παρέμβαση στο Ρίο ντε Τζανέιρο, έτσι δεν μπορεί να υπάρξει συνταγματική τροπολογία για την αλλαγή του συνταξιοδοτικού συστήματος, αφού όπως ορίζει το Σύνταγμα, δεν  μπορεί να υπάρξουν αλλαγές, όταν υπάρχει ομοσπονδιακή παρέμβαση, κατάσταση άμυνας ή  κατάσταση πολιορκίας.
Η ΤUI μας των PyJ της WFTU, τα κεντρικά ταξικά συνδικάτα και οργανώσεις της WFTU  στην Βραζιλία, την Αμερική και τον κόσμο, είμαστε  αλληλλέγγυοι  με τον αγώνα της εργατικής τάξης, που δραστηριοποιούνται και οι συνταξιούχοι, και ο λαός της της Βραζιλίας, η οποίοι παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού χωρίς να χαμηλώσουν την επιφυλακή τους, για να αντιμετωπίσουν νέες επιθέσεις από την κυρίαρχη δύναμη.
Η ηγεσία της ΤUI των PyJ της WFTU της Αμερικής, που συνεδρίασε στο Σαν Πάμπλο  στις 29/8/2017, μεταξύ των συμπερασμάτων της, ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα, το οποίο εξακολουθεί να είναι σε πλήρη ισχύ:
«Με τους προβληματισμούς που έχουμε αξιολογήσει γύρω από την κατάσταση σε κάθε χώρα, για να αντιμετωπίσουμε τις οδηγίες του ΔΝΤ και των διεθνών οργανισμών του καπιταλιστικού συστήματος,  που προωθούν την συντριβή  των κατακτήσεων της εργατικής τάξης στην Κοινωνική Ασφάλιση, αποφασίστηκε:
Λαμβάνοντας υπ’όψιν  τα συνταξιοδοτικά συστήματα και προγράμματα που αναπτύσσονται σε κάθε χώρα, να επεξεργαστούμε τα κοινά στοιχεία για την ενίσχυση του ηπειρωτικού συντονισμού. Συντονισμός,  στην υποστήριξη κάθε ενός από τους αγώνες τους,  για τον σχεδιασμό κοινών δράσεων, ενισχύοντας σε κάθε χώρα την ΤUI των PyJ, της WFTU, για την ευαισθητοποίηση του ιστορικού ρόλου της ενεργού και συνταξιοδοτημένης εργατικής τάξης, στον προλεταριακό και επαναστατικό,  αντικαπιταλιστικό και σοσιαλιστικό διεθνισμό ".

                         Quim Boix                                                                Marcos Wolman
   Γενικός Γραμματέας της ΤUI των PyJ της WFTU                  Αντιπρόεδρος της TUI των PyJ Aμερικής WFTU

Continent: